Πώς να του τονώσω το ηθικό στο κρεβάτι;

Όταν η αντρική ανασφάλεια βγαίνει στο σεξ, τα πράγματα μπορούν να γίνουν σκούρα… Πώς μπορείς να τον βοηθήσεις;
Πώς να του τονώσω το ηθικό στο κρεβάτι;
Οι άντρες το ξέρουν πολύ καλά, μα και πολλές γυναίκες το έχουν ζήσει: όταν ένας άντρας δεν μπορεί να λειτουργήσει στο κρεβάτι, τα πράγματα παίρνουν πολύ… καταθλιπτική τροπή. Μην γελιέστε, η πίεση που ασκείται στους άντρες, από τότε που είναι μικρά παιδιά, για τον ρόλο που υποτίθεται ότι πρέπει να αναλάβουν στις σχέσεις τους είναι τεράστια. Άρα, μια πιθανή δυσλειτουργία είναι μεγάλο πλήγμα στον ανδρισμό τους. Κι εδώ έρχεσαι εσύ—πώς μπορείς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή του στο κρεβάτι;

Μην φοβάσαι να μιλάς
Και όχι αναγκαστικά βρώμικα. Δείξε του ότι περνάς καλά μαζί του, ότι σε ευχαριστεί. Καθοδήγησέ τον, είτε λέγοντας ένα απλό «Εκεί…» είτε με σαφείς οδηγίες, ακόμα και με μια βαθιά αναπνοή. Αν απλά ξαπλώνεις σιωπηλή, θ’ αρχίσει να σκέφτεται πως δεν το ευχαριστιέσαι, πως κάνει κάτι λάθος ή ότι δεν μπορεί να σε ικανοποιήσει. Άνοιξε το στόμα σου, λοιπόν.

Μιλήστε ανοιχτά για το σεξ
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να συμβεί κάτι κακό ή άβολο πάνω στο σεξ και απλά να το αφήσεις να περάσει χωρίς κουβέντα. Η σωστή επικοινωνία είναι απαραίτητη για καλύτερο σεξ. Αν είσαι ανοιχτή μαζί του για αυτά που σου αρέσουν και θέλεις να δοκιμάσετε, όπως και για αυτά που δεν θες, θα νιώσει πως μπορεί να σε ικανοποιήσει καλύτερα. Όταν θες να του πεις κάτι καλό, δώσε του να καταλάβει πόσο σου αρέσει. Όταν πας να του ασκήσεις κριτική, φρόντισε να είναι εποικοδομητική, και να μην ξεκινάς ποτέ τις φράσεις σου λέγοντας «Ποτέ δεν κάνεις….»

Αν συμβεί κάτι άβολο, μην φρικάρεις
Αν κάνετε σεξ, για παράδειγμα, και σταματήσει να έχει στύση, μην τον κοιτάξεις περίεργα, μην γίνεις επικριτική και – για όνομα κάθε θεού στο σύμπαν – μην πεις με γλυκιά φωνή πως «Δεν πειράζειιιι». Αντιθέτως, πες του όσο πιο φυσιολογικά μπορείς ότι περνάς καλά, και ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα να κάνετε ενώ είστε γυμνοί μαζί, και οι οργασμοί δεν είναι προτεραιότητα κάθε φορά. Κάντε ένα διάλειμμα και συνεχίστε αργότερα.

Δείξε την αγάπη σου και εκτός του κρεβατιού
Λίγη επιβεβαίωση μπορεί να κάνει θαύματα, και αν νιώθει ανασφαλής ότι δεν μπορεί να σε ικανοποιήσει, την χρειάζεται. Θύμιζέ του συχνά ότι τον αγαπάς, ότι βρίσκεσαι δίπλα του, και ότι εκτιμάς που υπάρχει στην ζωή σου. Μην ξεχνάς ότι οι άντρες αντιδρούν πολύ θετικά στις πράξεις, οπότε κάνε μικρές-μικρές πράξεις αγάπης για να του υπενθυμίζεις πόσο τον αγαπάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v