Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια; Η σχέση σας βρίσκεται, άραγε, στον μέσο όρο;
Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;
Όταν βλέπετε ένα πανευτυχές ζευγάρι, ίσως σκεφτείτε πως κάνουν σεξ όλη την ώρα, παντού. Κι όμως, θα κάνατε λάθος. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, φαίνεται πως πολλά χαρούμενα ζευγάρια περνούν τα περισσότερα βράδια αγκαλιά… μ’ ένα βιβλίο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο συνέλεξαν στοιχεία από έρευνες στις οποίες συμμετείχαν 30.000 Αμερικανοί τα τελευταία 40 χρόνια, με σκοπό να ανακαλύψουν αν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν περισσότερο ή λιγότερο σεξ από τα όχι-και-τόσο ικανοποιημένα. Τα αποτελέσματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Social Psychology & Personality Science, αποκαλύπτουν πως τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ… μια φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, αυτά τα αποτελέσματα δεν παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές με βάση την ηλικία, το φύλο και την διάρκεια της σχέσης. Είχε όμως να κάνει αποκλειστικά με δεσμευμένα άτομα – για τους singles, δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της συχνότητας του σεξ και της ευτυχίας.

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν πως τα ζευγάρια ίσως νιώθουν ικανοποιημένα όταν κάνουν όσο σεξ πιστεύουν πως είναι ο μέσος όρος για τα υπόλοιπα ζευγάρια. Στο τέλος, οι ερευνητές δεν προσπαθούν να μας πουν ότι τα αποτελέσματά τους σημαίνουν πως τα ζευγάρια πρέπει να αρχίσουν να κάνουν λιγότερο ή περισσότερο σεξ, αλλά μια καλή ευκαιρία για να γίνει συζήτηση, να μιλήσουν για το πόσο ικανοποιημένοι και γεμάτοι νιώθουν από την σεξουαλική τους ζωή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v