6 tips για να νικήσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση

Μήπως... τελειώνετε πριν καλά-καλά ξεκινήσετε; Αυτές οι συμβουλές ίσως μπορούν να σας βοηθήσουν.
6 tips για να νικήσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι αρκετά ντροπιαστική για τον άντρα. Ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση λέγοντάς σου πως δεν είσαι μόνος. Λίγο-πολύ, το πρόβλημα του γρήγορου οργασμού – σίγουρα πολύ γρηγορότερου από της μέσης γυναίκας – απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό του αντρικού πληθυσμού, και υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 30% των αντρών τελειώνουν σε χρόνο ρεκόρ συστηματικά. Αυτό το νούμερο δεν είναι μικρό. Βρήκαμε, λοιπόν, μερικές συμβουλές που φαίνεται να βοηθούν με αυτό το πρόβλημα. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν…

1. Κάνε περισσότερο σεξ
Πολλές φορές, η πρόωρη εκσπερμάτωση έχει να κάνει με το άγχος. Όταν ανησυχείς υπερβολικά για τις επιδόσεις σου, ολόκληρο το σύστημά σου δυσλειτουργεί. Οπότε, εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Και, επιπλέον, κατανόηση και συζήτηση. Δεν είναι αστείο ζήτημα, και οφείλεις να το συζητήσεις με την σύντροφό σου σοβαρά.

2. Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις Kegel δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Μπορούν να βοηθήσουν και τους άντρες να ελέγξουν τους οργασμούς τους. Πώς μπορεί ένας άντρας να τις κάνει; Απλό, πρέπει να σφίξει τον μυ που θα χρησιμοποιούσε όταν θα προσπαθούσε να σταματήσει την ούρηση. Σφίξτε για 10 δευτερόλεπτα, και αφήστε. Κάντε τρία σετ των 10 επαναλήψεων καθημερινά.

3. Αυνανίσου από πριν
Ίσως η πιο… πατροπαράδοτη από όλες τις συμβουλές αυτής της λίστας. Είναι απλή, είναι ωμή, και λειτουργεί. Βέβαια, όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεσαι για να φορτίσουν ξανά οι μπαταρίες σου εκεί κάτω. Πρόσεχε, λοιπόν, μην πας από την πρόωρη εκσπερμάτωση στην στυτική δυσλειτουργία.

4. Χρησιμοποίησε προφυλακτικά με επιβραδυντικό
Οι περισσότερες γνωστές μάρκες προφυλακτικών κυκλοφορούν και με μια μικρή ποσότητα βενζοκαΐνης, ενός ελαφρού τοπικού αναισθητικού, που μπορεί να καθυστερήσει τον οργασμό σου. Αναφέρεται, όμως, πως κάποιες φορές αυτά τα προφυλακτικά μειώνουν και την ευαισθησία της γυναίκας στην περιοχή, παρ’ όλο που η δραστική ουσία βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

5. Βρες την αληθινή αιτία
Εκτός από το άγχος της απόδοσης που αναφέραμε πριν, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Αν πιστεύεις ότι αντιμετωπίζεις κάποιο βαθύτερο πρόβλημα σε σχέση με το σεξ, το να μιλήσεις σε ψυχολόγο είναι η καλύτερη ίσως επιλογή. Μην το σκεφτείς υπερβολικά και μην νιώθεις ενοχές. Πρέπει να βάζεις την υγεία σου πάνω απ’ όλα, και η σεξουαλική σου υγεία δεν μένει στην απ’ έξω.

6. Σταμάτα – Ξεκίνα – Σταμάτα ξανά
Αυτό χρειάζεται πειθαρχία και αρκετή “χειρωνακτική” εξάσκηση από πριν, αλλά στην πράξη είναι το εξής: λίγο πριν τελειώσεις, σταματάς. Κάνεις ένα μικρό διάλειμμα, και συνεχίζεις. Πέρα απ’ το ότι θα κάνεις σεξ για περισσότερη ώρα, αυτή η τακτική μπορεί να σου χαρίσει τους καλύτερους οργασμούς της ζωής σου.

Θ.Δ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v