Το περιστασιακό σεξ κάνει καλό στο… σπέρμα

Νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι το περιστασιακό σεξ με καινούριες παρτενέρ βελτιώνει την υγεία του σπέρματος – και φέρνει τους άντρες σε οργασμό πιο γρήγορα.
Το περιστασιακό σεξ κάνει καλό στο… σπέρμα
Οι άντρες που κάνουν σεξ με καινούριες παρτενέρ έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό γρηγορότερα, και να παράγουν καλύτερης ποιότητας σπέρμα. Μια νέα μελέτη έδειξε πως η υγεία του σπέρματος βελτιώνεται όταν οι άντρες βρίσκονται σε επαφή με γυναίκες που δεν γνώριζαν νωρίτερα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτά τα ευρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις θεραπείες για τα προβλήματα γονιμότητας.

Στην μελέτη συμμετείχαν 21 άντρες, όλοι ετεροφυλόφιλοι, από 18 ως 23 χρόνων, χωρίς ιστορικό σεξουαλικής δυσλειτουργίας, ασθενειών που επηρεάζουν την υγεία των όρχεων ή οποιοδήποτε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Επιπλέον, κανείς τους δεν ήταν καπνιστής.

Οι συμμετέχοντες παρείχαν επτά δείγματα σπέρματος σε διάστημα 15 ημερών. Οι ερευνητές τους έβαζαν να παρακολουθούν τρίλεπτα βίντεο πορνογραφικού υλικού, εκ των οποίων τα έξι έδειχναν το ίδιο ζευγάρι (έναν άντρα και μία γυναίκα) να κάνει σεξ, αλλά σε διαφορετικές στάσεις, και το έβδομο και τελευταίο βίντεο έδειχνε τον ίδιο πρωταγωνιστή να κάνει σεξ μια μία διαφορετική γυναίκα, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά στην εμφάνισή της.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράφουν την ώρα που ξεκινούσαν να παρακολουθούν το βίντεο, όπως και την ώρα που έφθαναν σε οργασμό, και οι ερευνητές μελετούσαν τα δείγματα του σπέρματος για να εξετάσουν την υγεία του.

Ανακάλυψαν πως οι άντρες παρήγαν σπέρμα καλύτερης ποιότητας όταν έβλεπαν μία καινούρια γυναίκα, και επίσης εκσπερμάτωναν πιο γρήγορα στην θέα της καινούριας πρωταγωνίστριας, αφού είχαν συνηθίσει στην πρώτη. Αυτά τα ευρήματα προτείνουν ότι οι άντρες επενδύουν περισσότερα στις νέες σεξουαλικές τους εμπειρίες, και πως ένας λόγος για την καλύτερη ποιότητα του σπέρματος είναι η εξελικτική επιθυμία της διαιώνισης του είδους.

Πώς μπορεί αυτό να αλλάξει τα δεδομένα στην διάγνωση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας στους άντρες; Οι επιστήμονες λένε πως, καθώς στις εξετάσεις που γίνονται για τον έλεγχο της γονιμότητας, οι άνδρες παρέχονται με πορνογραφικό υλικό και δεν υπάρχει κάποια εικόνα των δικών τους συντρόφων, οι νέες εικόνες μπορεί να τους οδηγούν στην παραγωγή καλύτερου σπέρματος, κι έτσι πολλές περιπτώσεις προβλημάτων στην γονιμότητα να μην γίνονται άμεσα εμφανή. Χρειάζονται, όμως, περισσότερες μελέτες ώστε να βρεθούν καλύτερες τεχνικές για την διάγνωση προβλημάτων γονιμότητας.

Πηγή: DailyMail


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v