Στριπτίζ: 10 αναπάντεχες πληροφορίες

Πόσες στριπτιζέζ θα μαντεύατε ότι είναι παντρεμένες; Και πόσα λεφτά κερδίζουν; Οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν.
Στριπτίζ: 10 αναπάντεχες πληροφορίες
Αν έπρεπε να μαντέψετε, ποια θα λέγατε ότι είναι η δημοφιλέστερη απάντηση στην ερώτηση «γιατί ξεκίνησες να κάνεις στριπτίζ»; Και πόσες από τις strippers στον πλανήτη πιστεύετε ότι είναι παντρεμένες; Οι απαντήσεις, που συγκεντρώσαμε από τις σχετικές στατιστικές, πιθανότατα θα σας εκπλήξουν.

Μία στις τρεις strippers παγκοσμίως σπουδάζει παράλληλα. Αρκετές είναι, μάλιστα, εκείνες που ξεκινούν το επάγγελμα για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους.

Ωστόσο, η δημοφιλέστερη απάντηση στην ερώτηση «γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο επάγγελμα» στις σχετικές έρευνες είναι «ήθελα απλώς να χορεύω». Δεύτερη έρχεται η απάντηση «για τα λεφτά».

Πόσα είναι τελικά αυτά τα λεφτά; Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι διαφορές είναι τεράστιες, όχι μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά και από πόλη σε πόλη και από club σε club της ίδιας χώρας. Σύμφωνα με το site Payscale, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ οι ετήσιες αποδοχές μίας stripper μπορεί να είναι από 20.000 δολάρια μέχρι 122.000 δολάρια.

Μία στις δέκα strippers είναι παντρεμένη. Το 13,5% έχει και παιδιά.

Ο παγκόσμιος μέσος όρος ηλικίας μιας stripper είναι μεταξύ 23 και 24. Πολλές, όμως, επαγγελματίες συνεχίζουν να δουλεύουν για δεκαετίες. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μια οποιαδήποτε στιγμή το 55% των ενεργών strippers δουλεύει από ένα έως πέντε χρόνια, το 19% από πέντε έως εννέα χρόνια και το 6% από δέκα έως είκοσι χρόνια.

Μία στις πέντε strippers έχει βγει κανονικό ραντεβού με πελάτη. Για τους άνδρες strippers, το αντίστοιχο ποσοστό εκτινάσσεται σε… τρεις στους τέσσερις.

Μια που αναφερθήκαμε στους άνδρες strippers, η αναλογία ανδρών-γυναικών στην παγκόσμια βιομηχανία είναι συντριπτική: το 92% γυναίκες, το 8% άνδρες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, το 86,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί το στριπτίζ κανονική δουλειά –όπως εκείνη της δασκάλας ή της δημοσιογράφου. Το 8% απάντησε ότι το θεωρεί πορνεία.

Το 89% των strippers σε άλλη αμερικάνικη έρευνα δήλωσε ότι μεγάλωσε σε θρησκευτικό οικογενειακό περιβάλλον. Το 91% διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με τους γονείς του.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v