Πόσο μετράει τελικά το μέγεθος;

Μετράει το μέγεθος του πέους ή η τεχνική στο σεξ; Ποια είναι τα μυστικά της γυναικείας ικανοποίησης; Απαντήσεις και στατιστικά στοιχεία… κάτω από τη ζώνη.
Πόσο μετράει τελικά το μέγεθος;
Άντρες αναγνώστες του in2life, αρχίζουμε με τα καλά νέα για να σας γλυκάνουμε: Τα αρσενικά του ανθρώπινου είδους έχουν το μεγαλύτερο πέος στο ζωικό βασίλειο κατ’ αναλογία με το σώμα τους, επομένως μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας ούτως ή άλλως προικισμένο όσα εκατοστά… αρρενωπότητας κι αν διαθέτετε.

Όταν όμως τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ανδρών… του ίδιου είδους, τα πράγματα περιπλέκονται. Σίγουρα ένα μακρύ πέος είναι εντυπωσιακό στα μάτια ενός υποψήφιου ερωτικού «θηράματος», αλλά πόσο μετρά τελικά αυτός ο εντυπωσιασμός; Είναι το μήκος ή το πάχος που κάνει τη διαφορά, και τελικά είναι τα εκατοστά ή η επιδεξιότητα του χρήστη και η ποιότητα του σεξ που μετρούν στη σεξουαλική ικανοποίηση;

Παρακάτω, σας παραθέτουμε στοιχεία και αλήθειες για το καυτό και αμφιλεγόμενο ζήτημα του ανδρικού μεγέθους, όπως τα συγκέντρωσε η σειρά εκλαϊκευμένη επιστήμης ASAPscience για να δείτε το ζήτημα πιο σφαιρικά.

Πού μετρά τελικά το μέγεθος;
Δύο είναι τα «γήπεδα» στα οποία η φυσιολογία του ανδρικού μορίου μπορεί να παίξει ρόλο στα ερωτικά καλέσματα: Η οπτική έλξη που θα νιώσει η γυναίκα στη θέα του, και η σεξουαλική ικανοποίηση κατά την διάρκεια της πράξης. Το ζήτημα όμως παραμένει: Μεγαλύτερο σημαίνει και καλύτερο και στις δύο αυτές περιπτώσεις;

Το μέγεθος της γοητείας
Ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση, αυτή του εντυπωσιασμού χάρη στον «ανδρισμό»: Το ερώτημα είναι αν ένα μεγαλύτερο πέος έλκει περισσότερο μια γυναίκα - και η απάντηση δίνεται από τις στατιστικές μελέτες: Είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των γυναικών που υποστηρίζει πως το μέγεθος δεν μετρά, σε σχέση με αυτό των ομοφυλόφιλων ανδρών, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση στα «πλούσια ελέη».

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα έδειξε πως για τις γυναίκες μετρά το μέγεθος του πέους σε χαλαρότητα και όχι σε στύση. Συγκεκριμένα, το μεγάλο, ακόμη και σε χαλαρότητα, μόριο τις έλκει περισσότερο, καθώς δημιουργεί προσδοκίες πριν έρθει η ώρα του σεξ. Ωστόσο, η μελέτη έδειξε πως υπάρχει ένα σαφές όριο μεγέθους, πέρα από το οποίο η έλξη αρχίζει να μειώνεται. Το όριο αυτό ορίζεται στα 7,6 εκατοστά. Αν το πέος είναι μεγαλύτερο από αυτό το μήκος, τότε αρχίζει να παρεμβαίνει η «αρχή του δυσανάλογου», που υποσυνείδητα μας κάνει να απορρίπτουμε ή να τρομάζουμε με οτιδήποτε υπερβολικό. Βέβαια, στην περίπτωση του πέους σε χαλαρότητα, οι εκτιμήσεις είναι μάλλον επισφαλείς, αφού οι στατιστικές δείχνουν πως υπάρχουν μόρια των οποίων το μήκος πολλαπλασιάζεται όταν περνούν από κατάσταση χαλαρότητας σε στύση, ενώ άλλα που μπορεί να υπερτερούν σε μέγεθος στο στάδιο της χαλαρότητας αλλά μεγαλώνουν αξιοσημείωτα λίγο στο στάδιο της στύσης.

Υπάρχει από την άλλη και η θεωρία που θέλει την σημασία του μεγάλου πέους να ανάγεται στις απαρχές του ανθρώπινου είδους. Αφενός, τότε που το ανθρώπινο σώμα δεν καλυπτόταν από ρούχα, το μέγεθος του πέους σε χαλαρότητα ή μη ήταν καθοριστικός παράγοντας. Αυτό είναι κάτι που εγγράφηκε στο γυναικείο DNA, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο ερωτικό κάλεσμα των παγωνιών, κατά την διάρκεια του οποίου τα θηλυκά έλκονται από τα πιο πλουμιστά και πολύχρωμα φτερά του αρσενικού. Από την άλλη, το σχήμα και το μήκος του πέους σε στύση είχε μεγάλη σημασία, καθώς ο βασικός λόγος της μορφολογίας του ήταν να του επιτρέπει εισέρχεται στον γυναικείο κόλπο και να απομακρύνει το σπέρμα των αντιπάλων του, δηλαδή των άλλων αρσενικών που προσπάθησαν να γονιμοποιήσουν τη γυναίκα πριν από αυτόν. Έτσι, όσο πιο μακρύ ήταν το μόριο, τόσο πιο αποτελεσματικό αποδεικνυόταν σε αυτό το εγχείρημα.

Πόσο μετρά το μέγεθος στην γυναικεία ικανοποίηση;
Ο γυναικείος οργασμός, όσο περίπλοκο κι αν ακούγεται στα ανδρικά αυτιά, δεν είναι μονοδιάστατος. Η γυναίκα βιώνει διαφορετικούς οργασμούς, οι οποίοι μάλιστα ερεθίζουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. Ο κολπικός οργασμός για παράδειγμα γίνεται πιο έντονος ανάλογα με το βάθος της διείσδυσης, κάτι που δίνει πλεονέκτημα στα μεγάλα πέη, αλλά ο κλειτοριδικός οργασμός εξισορροπεί τα πράγματα, ενώ υπάρχει πάντα και το περιβόητο σημείο G. Το τελευταίο βρίσκεται σε κοιλότητα που υπολογίζεται στο ένα τρίτο της «διαδρομής» της διείσδυσης, κάτι που το καθιστά προσβάσιμο και από τα μικρότερα μόρια.

Η απόσταση προς την σεξουαλική ικανοποίηση, ωστόσο, έχει κι άλλους δρόμους: Συγκεκριμένα, οι έρευνες μαρτυρούν πως πέρα από το μέγεθος του πέους, σημαντικό κριτήριο για τις γυναίκες είναι η προσωπικότητα του συντρόφου τους: Όσο πιο ελκυστική τους φαίνεται, τόσο δείχνει να αυξάνεται η σεξουαλική τους ικανοποίηση, ανεξαρτήτως διαστάσεων γεννητικών οργάνων.

Τέλος, δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε και την άλλη σκοπιά του μεγέθους: Δεν σημαίνει μόνο μήκος, αλλά και πάχος. Η διάμετρος του μορίου παίζει τον δικό της ρόλο, καθώς όσο μεγαλύτερη επιφάνεια εντός των γυναικείων γεννητικών οργάνων αγγίζει, τόσα περισσότερα νευρικά ερεθίσματα στέλνει στον εγκέφαλο της γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι λίγοι οι άνδρες οι οποίοι δεν αποδίδουν τα μέγιστα στο σεξ, επειδή νιώθουν πως υστερούν σε μέγεθος. Την ίδια στιγμή, οι στατιστικές δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό ανδρών που θεωρούν ότι υστερούν σε μέγεθος, στην πραγματικότητα διαθέτουν πέος μεσαίου μεγέθους. Άλλωστε, από… κατασκευαστικής άποψης, το μέσο αιδοίο σε κατάσταση διέγερσης φτάνει τα 10 εκατοστά βάθους, την ίδια στιγμή που το μέσο πέος μετράται στα 13-15 εκατοστά.

Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία ως προς το μέγεθος στο παρακάτω video:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v