Το πορνό εθίζει εξίσου άντρες και γυναίκες!

Οι γυναίκες είναι το ίδιο εύκολο να εθιστούν στο πορνό όπως και οι άνδρες, αποκαλύπτει νέα έρευνα που μελετά την αλληλεπίδραση του κάθε φύλου με τις ερωτικές ταινίες.
Το πορνό εθίζει εξίσου άντρες και γυναίκες!
Οι γυναίκες έχουν ίσες πιθανότητες με τους άνδρες να εθιστούν στο online πορνό, σύμφωνα με πρόσφατη γερμανική έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συχνή παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού μπορεί να κάνει τις γυναίκες «υπερσεξουαλικές», μια διαταραχή προσωπικότητας που περιλαμβάνει υπερβολική ενασχόληση του μυαλού με σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές ή υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ομοιότητες μεταξύ των συμπεριφορών στις υπερσεξουαλικές γυναίκες και των αντίστοιχων σε άνδρες με το ίδιο πρόβλημα, σημειώνοντας πως τα «συμπτώματα» μπορεί να περιλαμβάνουν εξάρτηση από το πορνογραφικό υλικό, υπέρ του δέοντος αυνανισμό και χαλαρότητα ηθών.

Ο χαρακτηρισμός «νέα κοκαΐνη» που έχει αποδοθεί στο online πορνό φαίνεται πως έχει δόσεις αλήθειας, αφού η πορνογραφία δημιουργεί την περισσότερη «κίνηση» στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου. Η νέα έρευνα μελέτησε τον ρόλο της προσμονής και της σεξουαλικής ικανοποίησης που νιώθουν οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες κατά την ανάπτυξη εθισμού στο cybersex.

Οι μελετητές έδειξαν πορνογραφικές εικόνες σε 102 γυναίκες, κάποιες εκ των οποίων δήλωσαν πως παρακολουθούν online πορνό και κάποιες που δήλωσαν πως το αποφεύγουν, και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα ερεθισμού τους. Το συμπέρασμα ήταν πως οι γυναίκες-χρήστες πορνογραφικών σελίδων ερεθίζονται περισσότερο στη θέα ερωτικών εικόνων.

Παράγοντες όπως η διατήρηση σχέσης, η συχνότητα ερωτικών επαφών και η ικανοποίηση που αντλούν οι γυναίκες από αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη στην συγκεκριμένη επιστημονική υπόθεση. «Αυτά τα ευρήματα ταυτίζονται απόλυτα με όσα βρήκαμε για τους ετεροφυλόφιλους άνδρες σε παλαιότερες μελέτες», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της έρευνας.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v