Πώς να βοηθήσεις έναν σύντροφο που έχει φρικάρει με το σεξ

Κάτι δεν πήγε καλά και το σεξ χάλασε. Μία, δύο φορές, ίσως και γενικά. Το θέμα είναι πώς μπορείς εσύ να βοηθήσεις τον/ην σύντροφό σου.
Πώς να βοηθήσεις έναν σύντροφο που έχει φρικάρει με το σεξ
Τα προβλήματα στο σεξ δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε τρομακτικό φαινόμενο. Και από την στιγμή που η μισή διαδικασία του σεξ συμβαίνει ατομικά, μέσα στο ίδιο μας το κεφάλι, είναι πολύ εύκολο να φρικάρουμε και αυτό να μας μπλοκάρει.

Και αν έρθεις αντιμέτωπος/η με κάτι τέτοιο, είναι καλό να ξέρεις πώς να αντιδράσεις, για να μην κάνεις τα πράγματα ακόμα πιο άβολα με την λάθος δήλωση. Προσοχή, δεν μιλάμε για περιπτώσεις που μια στύση χάνεται. Αν ήταν τέτοιο το κείμενο, θα το έλεγε στον τίτλο. Οι παρακάτω λύσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα, άρα να έχεις δεδομένο ότι δεν θα κάνεις σεξ εκείνο το βράδυ.

Αρχικά, μην δείξεις την ξενέρα σου
Είναι κάφρικο. Δεν ξενέρωσες μόνο εσύ. Πόσο μάλλον, το άτομο που "χάλασε" πάνω στην στιγμή αισθάνεται περισσότερη πίεση και ντροπή, οπότε ο ρόλος σου τότε είναι να σταθείς δίπλα και να πεις "Οκέι, εγώ θα κάτσω εδώ όπως και να 'χει, προχωράμε". Αν ξενερώσεις φανερά κι εσύ, δεν σώζεται ούτε η βραδιά, ούτε η βδομάδα.

Ρώτα αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό που θέλει να δοκιμάσετε
Ετοιμάσου να ακούσεις "Δεν ξέρω...", γιατί μάλλον δεν υπάρχει πολύ μυαλό για σεξουαλικές φαντασιώσεις όταν το ίδιο σου το σώμα μοιάζει να απορρίπτει το σεξ εκείνη την στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ερώτηση που δεν θα χάσεις τίποτα αν την κάνεις, αρκεί - ξανά - να την εννοείς. Δεν το ρωτάς για να ικανοποιηθείς εσύ, το ρωτάς για να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να πάρει τα πάνω του.

Ρώτα αν, βασικά, θέλει να δείτε μια ταινία
Κανονική ταινία, όχι πορνό να παίζει από πίσω για έμπνευση. Βάλτε μια κανονική ταινία, κάντε αγκαλιές και δείτε την. Αν σας έρθει πάλι όρεξη για σεξ μετά, δεν μας αφορά και δεν θα έπρεπε να αφορά ούτε εσάς. Αν μη τι άλλο, το να αντιδράσεις σε μια σεξουαλική δυσλειτουργία με "Ε, και τι έγινε, ας δούμε ταινία" είναι πολύ πιο υγιές από το να το αντιμετωπίζεις σαν πρόβλημα που Πρέπει. Να Συζητηθεί. Τώρα.

Ρώτα τι παίζει με το στρες τελευταία
Είναι όλα καλά; Βασανίζεται το μωρό σου από σκέψεις; Θα ήθελε να τις μοιραστεί σε ένα πιο ασφαλές, ίσως πιο ντυμένο αλλά εξίσου πριβέ πλαίσιο; Γι' αυτό, άλλωστε, είστε μαζί. Και τις περισσότερες φορές, κάποιον ρόλο θα 'χει παίξει το στρες στην σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ρώτα τον εαυτό σου τι μπορεί να γίνει διαφορετικά
Μήπως νιώθεις κι εσύ ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει μπαγιατέψει; Κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά; Πόσο εγωιστικά πιστεύεις ότι κάνεις σεξ; Δεν σου λέμε να κάνεις αυτές τις ερωτήσεις επειδή είναι καλό να μαστιγώνεις τον εαυτό σου. Το λέμε επειδή είναι μια πράξη που περιλαμβάνει δύο άτομα, άρα καλώς ή κακώς οι πιθανότητες να έχεις συμβάλλει (ακόμα και χωρίς να το ξέρεις) σε αυτό είναι υπαρκτές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v