Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω;

Θα σε σοκάρει αν σου πούμε ότι τα προβλήματα με τον οργασμό είναι πιο κοινά από ό,τι πιστεύεις;
Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω;
Όχι, δεν το έπαθες μόνο εσύ. Το παθαίνει πολύς κόσμος, για άπειρους λόγους, και το φύλο δεν παίζει αναγκαστικά τόσο μεγάλο ρόλο. Επειδή, όχι, δεν θα μπούμε στην διαδικασία να συνεχίσουμε κακά κλισέ σε αυτό το κείμενο. Το ότι δεν μπορείς να τελειώσεις (μια φορά ή αρκετές φορές πρόσφατα) και έφτασες να διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι αρκετό πρόβλημα.

Άσε μας να σε φωτίσουμε, λοιπόν.

Αρχικά, το προφανές: Κάνεις καλό σεξ;
Θέλουμε να πούμε, το απολαμβάνεις; Υπάρχουν πράγματα που θες να δοκιμάσεις και δεν τολμάς; Υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με τους ερωτικούς σου συντρόφους που δεν σε αφήνουν να φτάσεις στον τερματισμό; Και βασικά, μιας και είπαμε "τερματισμός"...

...Μήπως το σκέφτεσαι υπερβολικά;
Ο πιο πιθανός λόγος που θα χάσεις έναν οργασμό είναι επειδή αντί να απολαμβάνεις το σεξ όσο το κάνεις, σκέφτεσαι ότι πρέπει να τελειώσεις. Έτσι χαλιέσαι και εσύ, και οι παρτενέρ σου, και αναρωτιέσαι τι πάει στραβά. Ένας καλός τρόπος είναι να ζητήσεις από τα άτομα που κάνετε σεξ να το πάτε πιο αργά με τα προκαταρκτικά, και προσπάθησε να αφεθείς όσο περισσότερο μπορείς στην απόλαυση της στιγμής, χωρίς να σε νοιάζει κάποιος στόχος.

Το άγχος σκοτώνει τους οργασμούς
Τα αυξημένα επίπεδα στρες δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να απολαύσεις το σεξ περισσότερο. Και είναι ένας πολύ ακατανόητος φαύλος κύκλος, αν σκεφτούμε ότι και οι οργασμοί μειώνουν το στρες. Δραστηριότητες που μπορούν να ηρεμήσουν από το στρες είναι η γυμναστική, τα δημιουργικά χόμπι, αλλά και οι ασκήσεις αναπνοής.

Τα ποτά και τα ξενύχτια...
...μακροπρόθεσμα καταπονούν το σώμα σου με τρόπους που δεν περίμενες, και οι οργασμοί σου μάλλον είναι μια παράπλευρη απώλεια της κραιπάλης σου. Αν πιστεύεις ότι το έχεις παρακάνει με τις καταχρήσεις ή με το κάπνισμα, τότε ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να σταματήσεις.

Μήπως φοβάσαι να χάσεις τον έλεγχο;
Καλώς ή κακώς, και θα το πούμε αυτό εντελώς κυριολεκτικά, ο οργασμός είναι η απόλυτη έλλειψη ελέγχου. Αν είσαι άτομο που δυσκολεύεται να αφήσει από τα χέρια του τον έλεγχο, αυτό μπορεί να εκφράζεται και στην σεξουαλική σου ζωή.

Μήπως δεν περνάς αρκετό χρόνο με τον εαυτό σου;
Εναλλακτικά, μήπως περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο με τον εαυτό σου; Ο υπερβολικός αυνανισμός είναι εξίσου κακός με τον καθόλου. Ο μεν καθόλου θα σε κάνει να χάσεις την επαφή με το σώμα σου και το τι σε ερεθίζει, ενώ ο υπερβολικός θα σε κάνει να χάσεις επαφή με το πώς να αισθάνεσαι ηδονή όταν υπάρχει και ένα άλλο άτομο στον χώρο - που πάντα είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας. Παν μέτρον άριστον.

Κάνεις σεξ με λάθος άτομα
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το σεξ υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Και αυτό δεν είναι κατακριτέο: Δεν μπορεί να απολαύσει ο καθένας με τον ίδιο τρόπο ένα one night stand, και ούτε χρειάζεται. Αν το ερωτικό σου ιστορικό είναι μια σειρά από σχέσεις που δεν σου κάλυπταν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες που είχες για να αφεθείς στο σεξ, μάλλον ήρθε η ώρα για να κάνεις ορισμένες αλλαγές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v