To Onlyfans απαγορεύει το πορνό

Η συνδρομητική πλατφόρμα που έχει συνδέσει το όνομά της με την πορνογραφία, θα επικεντρωθεί σε πιο mainstream περιεχόμενο.
To Onlyfans απαγορεύει το πορνό
Η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα OnlyFans, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το πορνογραφικό περιεχόμενο, μετά από αίτημα τραπεζών και εταιριών πληρωμών.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επιτρέπει ορισμένες αναρτήσεις που περιέχουν γυμνό, αλλά "κάθε περιεχόμενο που περιέχει σεξουαλικά ακατάλληλη συμπεριφορά" θα απαγορευτεί, με τον ιστότοπο να επικεντρώνεται σε περισσότερο mainstream περιεχόμενο.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο εκτοξεύτηκε σε δημοτικότητα κατά την διάρκεια του λοκντάουν, φέρνοντας έσοδα δισεκατομμυρίων λιρών, καθώς περισσότεροι από 130 εκατομμύρια χρήστες εγγράφηκαν για βλέπουν το περιεχόμενο ή για να συνομιλήσουν με τους «δημιουργούς».

Αν και η OnlyFans επιμένει ότι έχει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που δημιουργούν υλικό για τον ιστότοπο, από σεφ έως εκπαιδευτές γιόγκα, μακράν το πιο δημοφιλές περιεχόμενο στο OnlyFans είναι το πορνό.

Η εταιρία ανέφερε ότι η απαγόρευση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, ήρθε ως αποτέλεσμα της πίεσης από τράπεζες και εταιρείες πληρωμών που εξέφρασαν ανησυχίες για το υλικό που φιλοξενεί.

Από το να χάσει τη δυνατότητα επεξεργασίας πληρωμών, πράγμα που θα εξόντωνε την επιχείρηση, η OnlyFans επέλεξε να απαγορεύσει το υλικό για ενήλικες που την έκανε διάσημη παγκοσμίως.

"Για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας και για να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς δημιουργών και θαυμαστών, πρέπει να αλλάξουμε τους όρους χρήσης του περιεχομένου ", δήλωσε εκπρόσωπος του ιστότοπου.

Το ανέβασμα περιεχομένου απαγορεύεται -τυπικά- σε άτομα κάτω των 18 ετών, όμως έρευνες έδειξαν πως ανήλικοι μπορούν πολύ εύκολα να παρακάμψουν το ηλικιακό όρο, ενώ είναι συχνό το φαινόμενο εμφάνισης ανήλικων χρηστών σε βίντεο ενηλίκων.

Το OnlyFans επέτρεψε σε δεκάδες χιλιάδες πορνοστάρ και μη να έχουν σημαντικά εισοδήματα, με αντάλλαγμα το 20% των κερδών τους.

Με πληροφορίες από Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v