Σεξ με πρώην: Γιατί είναι πολύ κακή ιδέα

Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα γλυτώσεις, αλλά εμείς έχουμε ευθύνη να σου εξηγήσουμε γιατί είναι κακή ιδέα.
Σεξ με πρώην: Γιατί είναι πολύ κακή ιδέα
Το σεξ με πρώην είναι κάτι που θα συμβεί. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Εκτός κι αν έχεις τα μεγαλύτερα αποθέματα ψυχικής αντοχής, οι πιθανότητες να χωρίσεις και να βρεθείς (και ξανά και ξανά) στο ίδιο, γνώριμο κρεβάτι... είναι πολλές.

Και προφανώς δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να σε σταματήσουμε. Είναι, όμως, ευθύνη μας να σου πούμε γιατί είναι τόσο κακή ιδέα. Συνεπώς συνέχισε να διαβάζεις, και μην νομίζεις ότι σε κρίνουμε. Από εμπειρία γράφουμε και εμείς.

Μπλέκει την κατάσταση
Η οποία είναι ήδη μπλεγμένη. Το σεξ είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σας έχει μείνει μετά από τον χωρισμό στο οποίο να συμφωνείτε. Άρα είναι και το μόνο πράγμα στο οποίο μπορείτε να επιστρέψετε για λίγη ασφάλεια και ζεστασιά. Το πρόβλημα είναι πως όλα τα υπόλοιπα μπερδεμένα συναισθήματα μένουν στάσιμα, μπερδεύονται μεταξύ τους περισσότερο.

Οι σκοποί σας μάλλον είναι διαφορετικοί
Όσο καλό κι αν είναι το σεξ, μάλλον δεν έχετε τον ίδιο σκοπό και οι δύο. Στους περισσότερους χωρισμούς, το ένα άτομο συνήθως περιμένει αυτό το σεξ να σας φέρει πάλι πιο κοντά και να αναθερμάνει την σχέση, ενώ το άλλο άτομο αποζητά περισσότερο την ικανοποίηση - αλλά και κάτι γνώριμο. Τώρα, το πόσο εύκολα και ειλικρινά εκφράζεται ο πρώτος σκοπός, αυτό είναι άλλη κουβέντα, για την οποία δεν μπορεί να γραφτεί αντικειμενικό άρθρο χωρίς να γίνει μεγάλη ποσοτική έρευνα πρώτα.

Ακόμα κι αν οι σκοποί σας συμφωνούν...
...αν δηλαδή θέλετε και οι δύο σεξ, ή αν κατά βάθος και οι δυο θέλετε να τα ξαναβρείτε, το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσει κανείς σας να κάτσει και να επεξεργαστεί λίγο το γιατί συνέβη εξ αρχής ο χωρισμός. Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από αυτό.

Μπορεί να καταστρέψει τις καλές αναμνήσεις
Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για να περάσεις έναν υγιή χωρισμό είναι να καταφέρεις να φτάσεις σε εκείνο το σημείο που να μπορείς να θυμάσαι μόνο τις καλές στιγμές. Όσο παραμένεις στην τροχιά αυτής της σχέσης, θα συνεχίσεις να ασχολείσαι συναισθηματικά μαζί της, συνεπώς και με όλες τις κακές αναμνήσεις και βιώματα που σου έχει αφήσει.

Μία σχέση, αφού τελειώσει, μπορεί να πάει στον παράδεισο, ή να την στείλεις στο διάολο. Το σεξ μετά τον χωρισμό, όμως, μπορεί να την κρατήσει στο πιο μακρόσυρτο καθαρτήριο. Σκέψου καλύτερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v