10 τρόποι να είστε φίλοι με προνόμια χωρίς δράματα

Δεν χρειάζεται να κάθεσαι και να φρικάρεις και να αναρωτιέσαι τι και πώς. Μπορείς να έχεις μια φουλ χαλαρή σεξουαλική σχέση με κάποιον φίλο σου, αρκεί να το κάνεις σωστά.
10 τρόποι να είστε φίλοι με προνόμια χωρίς δράματα
Μια σχέση φιλίας με προνόμια ακούγεται σαν παράδεισος για πολλούς ανθρώπους. Για ανθρώπους που ακόμα δεν είναι έτοιμοι για μια σχέση, για ανθρώπους που δεν θέλουν μια σχέση, ή για ανθρώπους που... πολύ απλά δεν έχουν όρεξη να μπλέκονται συναισθηματικά με άλλους. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και έχουν εξίσου δικαίωμα στο σεξ.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, υπάρχουν τρόποι - αν βρεις άτομο που γουστάρει την φάση όσο εσύ - να έχεις μια τέτοια σχέση, αρκεί να ξέρεις πώς να την διαχειριστείς. Και σου έχουμε τους δέκα βασικούς κανόνες.

1. Μίλα ξεκάθαρα από την αρχή
Μην το παίζεις ντροπαλά στο ξεκίνημα, αφήνοντας τα όρια της σχέσης σας να εξελίσσονται ή να ορίζονται όσο προχωράτε. Αυτό είναι λάθος, και θα οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Πες από την αρχή πολύ ξεκάθαρα τι θέλεις, και αν το άλλο άτομο συμφωνεί, είστε εντάξει. Βέβαια, μην ξεχνάς πως...

2. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεκινήσεις με άτομο που ξέρεις ότι σε γουστάρει
Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν είναι ένα άτομο που μιλάτε πού και πού χαλαρά στο Instagram, πρέπει να προσέχεις: Είναι ένα άτομο που φαίνεται να ενδιαφέρεται για εσένα μόνο σεξουαλικά, ή προσπαθεί να σε γνωρίσει;

3. Δεν είναι καλό να είστε στον ίδιο κύκλο
Επειδή α) οι άνθρωποι μιλάνε, και β) θα περνάτε περισσότερο χρόνο παρέα απ' ό,τι χρειάζεται. Που σημαίνει, λίγο αναπόφευκτα, συναισθήματα.

4. Μην κάνεις μόστρα στους φίλους
Ναι, μπορεί να κάνεις χαλαρό σεξ χωρίς δεσμεύσεις με τον πιο καυτό άνθρωπο που περπάτησε στην γη. Είναι καλή ιδέα να αρχίσεις να δείχνεις φωτογραφίες σε όλους τους φίλους σου; Όχι. Έτσι ξεκινούν οι σκέψεις που καταλήγουν σε συναισθήματα - αυτό που θες να αποφύγεις, δηλαφή.

5. Μείνετε στο σεξ
Όχι ραντεβού. Όχι φαγητά. Όχι ταινίες. Όχι βαθιές συζητήσεις. Δεν λέμε να είστε ρομπότ, αλλά - αλήθεια - πώς πιστεύεις ότι δημιουργείται ο έρωτας; Με βαθιές συζητήσεις και δεκάλεπτα μετα-οργασμικά φιλιά. Πράγμα που σημαίνει πως...

6. Μην προσπαθείς να ζήσεις κινηματογραφικές στιγμές
Η σχέση σας είναι πορνογραφία. Δεν είναι ανεξάρτητη ταινία με χαμηλό μπάτζετ που έχει μινιμαλιστικές αλλά τέλεια φωτισμένες σκηνές με τον πρωταγωνιστή να καπνίζει στην μπανιέρα όσο η παρτενέρ του βάζει το σουτιέν της και ανταλλάσουν εξυπνάδες όσο ετοιμάζεται να φύγει. Ή, θεός φυλάξοι, την τραβάει στην μπανιέρα για δεύτερο γύρο.

7. Όχι sleepovers
ΟΧΙ SLEEPOVERS ΕΙΠΑΜΕ.

8. Δεν είναι και για χόρταση
Καλό είναι να έχεις ένα άτομο για να κάνεις τακτικά σεξ και να μην τρελαίνεσαι. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "τακτικό σεξ ως βιολογική ανάγκη" και στο "βρισκόμαστε δυο φορές την εβδομάδα, ορκίζομαι όμως πως δεν σημαίνει τίποτα".

9. Μην ακολουθήσετε ο ένας τον άλλο στα social media
Βρείτε την πλατφόρμα που σας βολεύει καλύτερα για να μιλάτε και να κανονίζετε - εκτός κι αν το κάνετε τηλεφωνικά, που είναι πιο old school και λίγο πιο σέξι. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά υπερβολικά πολλές πληροφορίες. Που δεν σας απασχολούν. Επιστήμονες λένε ότι η καλύτερη άγνοια είναι αυτή του να μην ξέρεις τις πολιτικές απόψεις του ανθρώπου με τον οποίο κάνεις σεξάρα. Οκέι, δεν το λένε επιστήμονες, εμείς το είπαμε.

10. Αν αρχίσεις να νιώθεις πράγματα...
...καλύτερα να το διακόψεις. Εκτός κι αν νιώθεις πως υπάρχει ανταπόκριση επειδή και οι δυο σας αποτύχατε να ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες. Δεν ξέρουμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ούτε οι επιστήμονες, ούτε εμείς ξέρουμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συγγνώμη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v