Μπορούν οι άνδρες να έχουν οργασμό μετά τα 80;

Ου γαρ έρχεται μόνον, όμως αυτό δε σημαίνει πως παύει οποιαδήποτε σεξουαλική ευχαρίστηση όταν οι άνδρες μεγαλώνουν.
Μπορούν οι άνδρες να έχουν οργασμό μετά τα 80;
Όσοι οι άνδρες μεγαλώνουν, το σεξ δεν είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 τους, προφανώς. Όμως μπορεί να είναι ικανοποιητικό. Σε αντίθεση με αρκετούς μύθους, το σεξ δεν είναι μόνο για τους νέους. Πολλοί ηλικιωμένοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους τόσο μέχρι τα 80, αλλά και μετά από αυτά.

Είναι όμως φυσιολογικό η ερωτική σας διάθεση να είναι πεσμένη ή να μην καταφέρετε να φτάσετε σε οργασμό.

Τι μπορεί να φταίει;

Αρχικά να πούμε πως η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί αιτία ανοργασμίας ή διέγερσης ή εκσπερμάτωσης. Μπορεί η «πεσμένη» σας κατάσταση να είναι κάτι που σας αγχώνει, όμως η σεξουαλική ευχαρίστηση δεν είναι κάτι που τελειώνει όταν περάσουμε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό φράγμα. Κανόνας.

Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να τονίσουμε πως τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται και οι αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία είναι συχνές. Αυτές οι – φυσιολογικές- αλλαγές περιλαμβάνουν ανάγκη για περισσότερη διέγερση για την επίτευξη και διατήρηση της στύσης και του οργασμού, μικρότερους οργασμούς, λιγότερο ισχυρή εκσπερμάτωση και λιγότερη ποσότητα σπέρματος, καθώς και μεγαλύτερο χρόνο για δεύτερη στύση μετά την εκσπερμάτωση

Είναι σημαντικό λοιπόν σε πρώτη φάση να προσπαθήσετε να μειώσετε το άγχος σας και να δείτε αν κάτι έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που φτάσατε σε οργασμό. Έχετε αλλάξει φάρμακα; Έχετε πάρει νέα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή;  Έχει αυξηθεί το άγχος σας; Έχετε περάσει κάποιο πένθος ή απώλεια; Έχετε πρόσφατα γίνει πιο ανήσυχος ή εμφανίζετε συμπτώματα κατάθλιψης;

Οποιοσδήποτε από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά σας να ολοκληρώσετε.

Συμβουλές για σεξουαλικούς… μαθουσάλες

Το σεξ λοιπόν μπορεί να μην είναι το ίδιο για εσάς ή τον σύντροφό σας όπως ήταν όταν ήσασταν πιο νέοι. Όμως το σεξ και η σεξουαλική διάθεση μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος τις καθημερινής σας ζωής. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για «ανεβασμένη» ερωτική διάθεση.

* Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι στα φάρμακα, ζητήστε από το γιατρό σας να βρει μια εναλλακτική λύση.

* Αν ζορίζεστε ψυχολογικά στην παρούσα φάση, θα βοηθούσε να βρείτε μερικές μεθόδους χαλάρωσης και μείωσης του στρες στο σπίτι. Δοκιμάστε γιόγκα ή διαφραγματικές αναπνοές ή διαλογισμό.

* Καλό θα ήταν επίσης να ασκηθείτε με μέτρο, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας. Η άσκηση ενισχύει τη λίμπιντο και βελτιώνει τη διάθεση, ανεξαρτήτως ηλικίας.

* Μπορείτε επίσης να κάνετε έναν γενικό αιματολογικό έλεγχο και ίσως να πάρετε με ιατρική συνταγή ορμονικά συμπληρώματα που θα σας «ανεβάσουν».

* Συζητήστε με τον σύντροφό σας. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να μιλήσετε για σεξ, το να μοιράζεστε ανοιχτά τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε περισσότερο την σεξουαλική πράξη.

* Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας. Απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλάξτε την ώρα που κάνετε σεξ, σε μια στιγμή που έχετε την περισσότερη ενέργεια. Δοκιμάστε το πρωί - μετά από έναν καλό ύπνο - και όχι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

* Μην εγκαταλείπετε το φλερτ. Εάν έχετε χωρίσει, μπορεί να σας φαίνεται βουνό να ξεκινήσετε μια άλλη σχέση - αλλά η κοινωνικοποίηση αξίζει την προσπάθεια για πολλούς ηλικιωμένους. Όλοι έχουν ανάγκη για συναισθηματική οικειότητα.

 Με πληροφορίες από mayoclinic.org
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v