40% μειώθηκε το σεξ στο δεύτερο lockdown δήλωσε ο Ασκητής

Πεσμένη ήταν η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή.
40% μειώθηκε το σεξ στο δεύτερο lockdown δήλωσε ο Ασκητής
Δεν φαίνεται να πήγαν καλά τα πράγματα στο κρεβάτι του Έλληνα στο δεύτερο lockdown, σύμφωνα με τον ειδικό επί του θέματος Θάνο Ασκητή.

Η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων εμφανίστηκε αρκετά «πεσμένη», απόρροια του άγχους, του στρες και της περιρέουσας αβεβαιότητας.

Σε συνέντευξή του στο GRTimes, ο κ. Ασκητής ανέφερε πως «Στην πρώτη καραντίνα, υπήρχε μία θετική κινητικότητα. Τα ζευγάρια βίωσαν μία απότομη αλλαγή στον τρόπο ζωής τους. Ξέφυγαν απ’ την καθημερινότητα και το χάρηκαν σαν να είναι διακοπές. Η δεύτερη περίοδος όμως έχει αρνητικά χαρακτηριστικά. Ο εγκλεισμός και η συνεχής παράταση του χρόνου παραμονής στο σπίτι, οδήγησε τα ζευγάρια στο να κουράσει ο ένας τον άλλο. Το σεξ μειώθηκε κατά 40%».

Απομυθοποιήθηκε το ενδιαφέρον και η σεξουαλική επιθυμία. Η κόπωση είναι σαφής. Κυριαρχεί η ανασφάλεια για το μέλλον. Υπάρχει θλίψη. Ακόμη και οι ευκαιριακοί εραστές έχουν μειωθεί, καθώς υπάρχει ο φόβος της μόλυνσης. Η μάσκα, κρύβει πρόσωπα. Το φλερτ και ο έρωτας έχουν περιοριστεί», εκτιμά ο ίδιος.

Εκτιμώντας τι θα συμβεί στη μετά κορωνοϊού εποχή, τονίζει πως «Το μοντέλο της σύγχρονης κοινωνίας, είναι το μοντέλο της ατομικής αποφυγής. Οι άνθρωποι μετά τον πόλεμο, είχαν έντονη την ανάγκη της κοινωνικής επιβίωσης, της ανθρώπινης χαράς. Τώρα, έχουμε έναν εχθρό που δε μας σκοτώνει όπως ο πόλεμος. Δε θα έρθει η μέρα που θα ξεχυθούμε στους δρόμους να αγκαλιαζόμαστε και να φιλιόμαστε χαρούμενοι. Εκτιμώ ότι θα χαθεί το αυθόρμητο του έρωτα. Θα αυξηθεί η κοινωνική φοβία».

Σύμφωνα με τον κ. Ασκητή, τους επόμενους μήνες δε θα έχουμε αύξηση γονιμότητας: «Γέννες και εγκυμοσύνες δε βλέπω. Παρατηρείται αισθητή μείωση της σεξουαλικής επαφής των ζευγαριών. Ο ευκαιριακός έρωτας έχει χαθεί και πλέον τα νέα ζευγάρια εκτός του ότι βιώνουν όλη τη συναισθηματική φόρτιση την οποία περιγράψαμε, δεν κάνουν παιδιά διότι κοστίζει».

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αυξήθηκε κατακόρυφα η χρήση ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v