Γιατί δεν θέλει να κάνει σεξ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο σύντροφός σου δεν θέλει να κάνει σεξ και, όχι, το ότι κερατώνει δεν είναι ένας από αυτούς.
Γιατί δεν θέλει να κάνει σεξ;
Τις περισσότερες φορές που σταματάει η επιθυμία για σεξ από τον ένα σύντροφο, το μυαλό μας είναι πολύ εύκολο να πάει σε μία και μόνο μία λέξη: Κέρατο. Αλλά δεν είναι αυτή πάντα η εξήγηση. Πολλές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα που επηρεάζουν την σεξουαλική διάθεση. Συνεπώς, σου προτείνουμε να πάρεις μια ανάσα για να ηρεμήσεις το μυαλό σου και να διαβάσεις παρακάτω. Και να σκεφτείς αν έχεις παρατηρήσει τα παρακάτω σημάδια.

Πώς είναι η σχέση σας τελευταία;
Υπάρχουν εντάσεις; Νιώθεις πως μαλώνετε συχνότερα, ή ότι υπάρχει έντονη επικριτική διάθεση ανάμεσά σας; Αν η σχέση σας δεν βρίσκεται και στο καλύτερο σημείο, τότε είναι πολύ πιθανό η σεξουαλική σας ζωή να υποφέρει.

Έχουν υπάρξει προβλήματα επιδόσεων;
Από ανησυχία ότι δεν κάνει κάτι καλά, μέχρι προβλήματα στο τελείωμα; Αν ο σύντροφός σου έχει εκφράσει δυσαρέσκεια με τις επιδόσεις του, ή ότι τελειώνει πολύ γρήγορα (ή πολύ αργά, συμβαίνει), είναι πιθανό να μην νιώθει πολύ άνετα να κάνει σεξ.

Θέλετε τα ίδια πράγματα στο κρεβάτι;
Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενοι οι δύο σύντροφοι να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στο σεξ, οι οποίες πολλές φορές να μην ταιριάζουν. Μπορεί τα βίτσια του ενός να μην κολλάνε με τα βίτσια του άλλου, και αυτό να δημιουργεί προβλήματα στην σεξουαλική σας ζωή.

Τι συμβαίνει με τον "προσωπικό χρόνο";
Μήπως υπάρχει θέμα υπερβολικού αυνανισμού; Εθισμού στο πορνό; Και τα δύο σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες για να απολαύσει κάποιος το σεξ μέσα στην σχέση του.

Μήπως υπάρχουν θέματα ντροπής;
Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σου μεγάλωσε σε μία βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, η οποία τον γέμισε με ντροπή για το γεγονός ότι έχει σεξουαλικότητα, είναι πολύ πιθανό αυτό να εμφανίζεται κάθε φορά που πέφτετε στο κρεβάτι.

Μήπως είναι πολύ κουρασμένος;
Οι κουρασμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Θέλουν να κοιμηθούν. Αν στον ύπνο εξακολουθεί να θέλει να σε έχει δίπλα του ή στην αγκαλιά του, τότε μάλλον απλώς δεν έχει το σωματικό κουράγιο να κάνει σεξ. Δωσ' του ένα φιλάκι στο μέτωπο και πες του ότι τον αγαπάς, το έχει λίγο ανάγκη.

Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα;
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει την λίμπιντο ενός ανθρώπου πιο γρήγορα από τις φρίκες για τα λεφτά. Επειδή, ναι, το σεξ είναι ωραίο, αλλά δοκίμασες να ζήσεις χωρίς οικονομικές ανησυχίες; (Ήταν ρητορική ερώτηση αυτή, κανείς μας δεν ζει χωρίς οικονομικές ανησυχίες.)

Πώς είναι η ψυχική του υγεία;
Σε κάποιους ανθρώπους, η κατάθλιψη και το στρες προκαλούν έντονη σεξουαλική επιθυμία ως αντίδραση. Σε κάποιους άλλους, την μηδενίζουν.

Υπάρχει μήπως ιστορικό σεξουαλικού τραύματος;
Ένα άτομο που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά πιθανότατα θα αντιμετωπίζει προβλήματα με το σεξ. Αυτό που χρειάζεται είναι υποστήριξη και πολλή κουβέντα. Και ελπίζουμε μαζί να καταφέρετε να το ξεπεράσετε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v