Πώς θα στείλεις με ασφάλεια σέξι φωτογραφίες

Οι σέξι φωτογραφίες εύκολα διαρρέουν. Ορίστε κάποιες συμβουλές για να πάρεις τα μέτρα σου.
Πώς θα στείλεις με ασφάλεια σέξι φωτογραφίες
Ας είμαστε ειλικρινείς: πολλοί από εμάς έχουμε λάβει μία σέξι φωτογραφία από σύντροφο ή άσχετo είτε έχουμε στείλει, είτε απλώς έχει φτάσει σε εμάς ένα βίντεο ή μια φωτό από την αλλεπάλληλη διάδοσή της.

Ο κόσμος στέλνει σέξι φωτογραφίες κι αυτό πιθανότατα δε θα αλλάξει όσο τα κινητά έχουν κάμερα.

Παρ’ όλο που οι άνθρωποι στέλνουν φωτογραφίες, και κατά κοινή παραδοχή αυτές είναι προσωπικές και δεν θα έπρεπε να τις διαμοιράζει κανείς χωρίς τη συναίνεση αυτού που προβάλλεται στη φωτογραφία, το φαινόμενο της διάδοσης μίας σέξι φωτό ή βίντεο έχει γίνει αρκετά πιο αισθητό τον τελευταίο χρόνο. Τους μήνες που πέρασαν συχνά-πυκνά ακούγαμε ότι διέρρευσε σέξι βίντεο, συνήθως κάποιας σελέμπριτι, ή ακόμα χειρότερα λαμβάναμε το ίδιο το βίντεο.

Το ηθικό ή νομικό κομμάτι του ζητήματος είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί πολύ, κι αν θέλεις τη γνώμη μας, οι σέξι φωτογραφίες δεν πρέπει να διαμοιράζονται χωρίς τη συναίνεση αυτού που απεικονίζεται. Τη μάζα δεν μπορείς να την ελέγξεις, αλλά μπορείς να πάρεις τα μέτρα σου.

Στείλε φωτογραφίες που εξαφανίζονται

Το Instagram και το Snapchat, σύντομα και το Messenger, σου δίνουν τη δυνατότητα να στείλεις φωτογραφίες τις οποίες ο παραλήπτης μπορεί να δει μία φορά και μετά αυτές «αυτοαναφλέφονται». Αυτό ήταν κάτι πολύ χρήσιμο, μέχρι που ο κόσμος ανακάλυψε ότι μπορεί να τραβάει στιγμιότυπα οθόνης. Οι εφαρμογές φρόντισαν να ειδοποιούν τον αποστολέα για το σκρινσοτ, αλλά αυτό δεν βοήθησε και πολύ την κατάσταση.

Έπειτα δημιουργήθηκε το confide, μια εφαρμογή που δεν επιτρέπει στον συνομιλητή σου να βγάλει σκρινσοτ. Ωστόσο, κάποιοι ευρηματικοί παραλήπτες κατάλαβαν ότι μπορούν να βγάλουν φωτογραφία την οθόνη τους με κάποιο άλλο κινητό. Και κάποιοι άλλοι δεν ενδιαφέρονταν καν για το αν ενημερώθηκε ο αποστολέας για το σκρινσοτ. Παρ’ όλα αυτά αν γνωρίζεις ότι ο παραλήπτης δεν το κατέχει πολύ με την τεχνολογία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εφαρμογές για να στείλεις το σέξι σου βίντεο ή φωτό.

Από ό,τι κατάλαβες, η πηγή του προβλήματος και η αχίλλειος πτέρνα του αποστολέα, είναι τα σκρινσοτ. Κι αυτό μοιραία μας οδηγεί στη μοναδική λύση: θα προστατεύσεις τις φωτογραφίες σου… χειροκίνητα.

Βήμα 1ο: Απαγορεύεται ρητά να φαίνεται στη φωτογραφία το πρόσωπό σου.

Βήμα 2ο: Το περιβάλλον στο οποίο βγάζεις τη σέξι φωτό καλό είναι να μη φαίνεται ή τουλάχιστον να μη συνδέεται με εσένα.

Βήμα 3ο: Αν έχεις κάποιο τατουάζ θα πρέπει να το κρύψεις ή να το σβήσεις μετά με κάποια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών. Το ίδιο ισχύει και για τα εκ γενετής σημάδια.

Βήμα 4ο: Σβήσε τα EXIF δεδομένα. Θα μας ρωτήσεις τώρα «Τι είναι τα EXIF δεδομένα;» Και θα ΄χεις και τα δίκια σου. Τα EXIF δεδομένα είναι οι πληροφορίες που έχει η κάθε φωτό σχετικά με το πού τραβήχτηκε, από ποιο κινητό και πότε. Ο μόνος τρόπος να τα σβήσεις αυτά, είναι να περάσεις τη φωτογραφία σε ένα PC, να κάνεις δεξί κλικ, να πας στις Ιδιότητες και από εκεί να πατήσεις «Αφαίρεση ιδιοτήτων και προσωπικών πληροφοριών».

Και τώρα έχεις μία γυμνή φωτογραφία, χωρίς πληροφορίες και χωρίς πρόσωπο. Οτιδήποτε και να συμβεί, μπορείς να αρνηθείς ότι η φωτογραφία ανήκει σε εσένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v