Πόσο σεξ κάναμε στην καραντίνα;

Μια νέα μεγάλη έρευνα μελέτησε τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έβγαλε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Πόσο σεξ κάναμε στην καραντίνα;
Με την έρευνα «Η επόμενη μέρα μετά το ‘’Μένουμε Σπίτι’’», το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας «Δρ. Θάνος Ασκητής», επιχείρησε να σκιαγραφήσει την σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Πραγματοποιήθηκε από την 1 Μαΐου, όπου ολοκληρώθηκαν 40 ημέρες καραντίνας, έως τις 30 Ιουνίου, σηματοδοτώντας τους 2 πρώτους μήνες μετάβασης από την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας στην σταδιακή άρση των μέτρων. Στην έρευνα συμμετείχαν 1623 άτομα, εκ των οποίων 42% (682) ήταν άνδρες και 58% (941) γυναίκες.

Οι άγαμοι φαίνεται να επηρεάστηκαν περισσότερο από την καραντίνα, καθώς τους πρώτους 2 μήνες μετά το τέλος της, το 9% των άγαμων έχει αυξήσει τη σεξουαλική του ζωή, ενώ το 23% έχει βιώσει μείωση.

Οι έγγαμοι παρουσίασαν μικρότερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (16% των συμμετεχόντων), διατηρώντας τη περισσότερο σταθερή, παρουσιάζοντας ωστόσο και μικρότερη αύξηση (19% των συμμετεχόντων), συγκριτικά με τους άγαμους και εκείνους που συμβιώνουν σε σχέση.

Το 24% του δείγματος στράφηκε στον αυνανισμό και το πορνό στη διάρκεια της καραντίνας, ενώ το 44% των συμμετεχόντων κράτησαν σταθερή τη σεξουαλική τους ζωή και 17% την αύξησαν.

Εκείνοι που συμβιώνουν παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (23% των συμμετεχόντων), αλλά και μεγαλύτερη αύξηση (24% των συμμετεχόντων) συγκριτικά με άγαμους και έγγαμους.

Επίσης, το 19% των συμμετεχόντων «είδε» τη σεξουαλική του ζωή να πέφτει, ενώ το 6% απέφυγε τις σεξουαλικές επαφές λόγω κορωνοιού.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v