Πώς θα του ζητήσεις να βάλει προφυλακτικό στο στοματικό;

Κάποτε το στοματικό σεξ θεωρούταν ασφαλής τρόπος ανταλλαγής υγρών. Δεν είναι και τόσο, όμως.
Πώς θα του ζητήσεις να βάλει προφυλακτικό στο στοματικό;
Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ο Κατακουζηνός εν μέρει δεν ήταν τόσο παράλογος επειδή η πατέντα του ολόσωμου προφυλακτικού του φαινόταν έξυπνη. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μπορούν να μολύνουν και τον λαιμό. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των καρκίνων του λάρυγγα συνδέεται με τα επικίνδυνα στελέχη του HPV. Κι όπως ήδη θα γνωρίζεις, οι ιοί και τα βακτήρια αγαπούν την υγρασία και τη βλέννα που βρίσκεται στο στόμα και στον λαιμό. Επομένως, καλό είναι να προσέχεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος έχει χλαμύδια, γονόρροια, έρπη, σύφιλλη ή HPV.

Για όλους αυτούς τους λόγους και προς αποφυγή μετάδοσης διάφορων νοσημάτων, προτείνεται να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Ειδικά αν ο παρτενέρ είναι κάποιος που δεν ξέρεις καλά ή δεν έχεις ιδέα κατά πόσο σεξουαλικά ενεργός έχει υπάρξει κι αν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό. Και ναι, δε θα διαφωνήσουμε, είναι άβολο να ρωτήσεις κάτι τέτοιο ή να ζητήσεις από τον άλλο να φορέσει προφυλακτικό σε έναν τύπο συνεύρεσης που θεωρείται ασφαλής.

Το βασικότερο είναι να είσαι προετοιμασμένος/η. Έχε μαζί σου ένα κουτάκι προφυλακτικά, όποια προτιμάς για στοματικό, έτσι ώστε όταν τα χρειαστείς, να μην υπάρχει αυτή η αμήχανη παύση που πρέπει να ψάξετε και οι δύο. Γενικά, ασχέτως αν πρόκειται για στοματικό σεξ, πρέπει να έχεις μαζί σου προφυλακτικά και να μη βασίζεσαι στον παρτενέρ σου. Τώρα αναφορικά με το στοματικό σεξ, εσύ μπορεί να προτιμάς τα προφυλακτικά με γεύσεις ή αυτά που δεν έχουν λάτεξ. Εσύ ξέρεις. Αν ο παραδότης του στοματικού είναι γυναίκα, φρόντισε να έχεις ένα στοματικό διάφραγμα. Ή να φτιάξεις ένα από προφυλακτικό. 

Ύστερα, πρότεινε τη χρήση του προφυλακτικού με σέξι τρόπο -δεν είναι ανάγκη να πάρεις τώρα το ύφος Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Πες κάτι όπως «Νιώθω πιο άνετα αν χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό» ή «Εμπιστεύσου με, θα σου αρέσει» ή «Ανυπομονώ να σου το βάλω». Προσπάθησε να του/ης επικοινωνήσεις ότι το προφυλακτικό θα εξασφαλίσει το τέλειο σεξ. Σέρβιρέ το ωραία.

Μία ακόμη επιλογή που έχεις είναι να πεις λιτά και κατανοητά, χωρίς προστριβές και καθυστερήσεις: «Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό, απορώ πώς σου πέρασε από το μυαλό το αντίθετο!». Ενθουσιασμένος/η και ταυτόχρονα με λίγη απορία στο βλέμμα. Σαν να του/ης λες «Γιατί υπάρχει κι άλλη επιλογή; Δε σε καταλαβαίνω».

Τώρα είναι στο χέρι του το αν θα προχωρήσετε. Αν δεν έχει πρόβλημα, συνέχισε να είσαι σέξι, μην το βλέπεις διεκπεραιωτικά -δε στήνεις έπιπλο του ΙΚΕΑ. Βάλε λίγο λιπαντικό μέσα στο προφυλακτικό και φόρεσέ το με το στόμα σου ή ξεδίπλωσέ το με σέξι κινήσεις. Στο στοματικό σεξ επειδή δεν υπάρχει κάποιος φυσικός τρόπος λίπανσης, καλό είναι να βάλεις λίγο λιπαντικό και απ’ έξω. Αλλιώς θα δυσκολευτείς κι εσύ.

Σημείωση: Στην περίπτωση που προχωρήσετε σε άλλον τύπο σεξ, φροντίστε να αλλάξετε προφυλακτικό. Τα προφυλακτικά δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα και δεν είναι απίθανο να έχεις έρπητα στο στόμα και έτσι να μεταφερθεί στον κόλπο σου.

 Πηγή: bustle.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v