Ανέβηκαν στα ουράνια οι πωλήσεις προφυλακτικών και sex toys

Χρυσές δουλειές κάνουν οι εταιρείες παραγωγής προφυλακτικών και sex toys αυτήν την περίοδο.
Ανέβηκαν στα ουράνια οι πωλήσεις προφυλακτικών και sex toys
Το lockdown που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχει αποδειχτεί χρυσωρυχείο για μια αγορά: αυτή των προφυλακτικών και των sex toys.

H Ritex, ο μεγαλύτερος παραγωγός προφυλακτικών στη Γερμανία, είδε τις πωλήσεις του να διπλασιάζονται τον Μάρτιο, γράφουν οι Financial Τimes. Η εταιρεία δήλωσε ότι πούλησε τον συγκεκριμένο μήνα 12,7 εκατομμύρια κομμάτια. Ανάλογη εικόνα στη Βρετανία, όπου η αλυσίδα Ann Summers καταγράφει αύξηση πωλήσεων 27% στα sex toys της.

Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα υγείας και σεξουαλικότητας Axel-Jürg Potempa προβλέπει ότι στη Γερμανία θα υπάρξει «baby boom» κατά τα Χριστούγεννα.

Η κρίση δημιουργεί νέους δεσμούς, ενώ ο φόβος για την Covid-19 «αυξάνει την επιθυμία και τη λίμπιντο», υποστήριξε ο Berliner Kurier, διευθύνων σύμβουλος της Ritex. Ο ίδιος πιστεύει ότι η κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις εν μέρει οφείλεται σε αγορές πανικού από το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά προσθέτει ότι υπάρχουν και «αισθηματικοί λόγοι», που σχετίζονται με την απομόνωση των ζευγαριών.

Η γερμανική Dildo King είδε αύξηση 87% στις πωλήσεις sex toys αφότου ανακοινώθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Οι παραγωγοί δεν ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την έκρηξη, προσθέτει. Από την πλευρά της, η Eis.de που πουλά διαδικτυακά σεξουαλικά βοηθήματα είχε στις 23 Μαρτίου την καλύτερη ημέρα της ιστορίας της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Στη Βαυαρία καταγράφεται αύξηση 300% στα βοηθήματα για άνδρες και γυναίκες και 3.000% αύξηση της ζήτησης για κοστούμια όπως στολές νοσοκόμας. Οι πωλήσεις των μεγάλων συσκευασιών προφυλακτικών (100 κομμάτια) πενταπλασιάστηκαν.

Ο κλάδος, όμως, έχει και προβλήματα. Η Karex, που κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως, έχει κλείσει τρία εργοστάσια στη Μαλαισία εξαιτίας των μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε εξαίρεση από την κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι παράγει «απαραίτητα αγαθά», αλλά δουλεύει στο 50% της παραγωγικής της ικανότητας.

Πηγή: Euro2day
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v