Τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα και τι σημαίνουν

Είδες σεξουαλικό όνειρο, ξύπνησες και ένιωσες ντροπές και ενοχή. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι, και ξέρουμε το γιατί.
 

Τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα και τι σημαίνουν

Το υποσυνείδητο είναι ύπουλο. Δεν μπορείς να το ελέγξεις, δεν μπορείς να του επιβάλεις τι θα σου προβάλει κάθε φορά που κοιμάσαι. Και κάποιες φορές θα δεις όνειρα που αφορούν το σεξ. Και μετά θα ξυπνήσεις ντροπιασμένος –λες και είναι αμαρτία. Τα σεξουαλικά όνειρα δεν αφορούν μόνο το σεξ αυτό καθ’ αυτό, αλλά κι άλλες πτυχές της ζωής μας, οι οποίες έχουν να κάνουν και με την επιβολή. Ίσως, τελικά, να μη διαφέρουμε τόσο από τα ζώα.

Σεξουαλικά όνειρα με διάσημους

Η πιο απλή εξήγηση σε αυτό το όνειρο είναι ότι πιθανότατα έχεις μία μικρή εμμονή με τον συγκεκριμένο διάσημο. Επίσης πιθανό είναι ότι έχεις μία σαφή κλίση και ανάγκη στο να γίνεις πετυχημένος/η και να αναγνωριστούν οι κόποι σου.

Σεξουαλικά όνειρα απιστίας

Μην ταράζεσαι. Τα όνειρα δεν είναι προφητικά, απλώς μαρτυράνε τα απόκρυφά του υποσυνείδητου. Αν ονειρεύτηκες ότι απατάς τον σύντροφό σου, μπορεί να σημαίνει ότι δεν νιώθεις εντελώς ικανοποιημένος στη σχέση σου, είτε αυτό αφορά την σεξουαλική ικανοποίηση, είτε οτιδήποτε άλλο αφορά τη σχέση. Και το άτομο μετράει, όμως. Αν πρόκειται για κάποιο άτομο που περνάτε χρόνο τελευταία, ίσως και να σημαίνει ότι βλέπεις κάπως διαφορετικά αυτή τη σχέση.

Σεξουαλικά όνειρα απιστίας 2

Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για εκείνα τα όνειρα που βλέπεις τον σύντροφό σου να επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη με κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο Ίαν Γουάλας, ψυχολόγος ονείρων, πιστεύει πώς τέτοιου είδους όνειρα, δείχνουν ότι το άτομο που τα βλέπει δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο πόσο ελκυστικός φαίνεται στους ανθρώπους γύρω του.

Ακόμα μία εξήγηση είναι ότι ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να καθρεφτίζει την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων στη σχέση. Για να κλείσουμε με αυτόν τον εφιάλτη, ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να δείχνει ότι υπάρχει έντονος ο φόβος της εγκατάλειψης.

Οικογενειακά σεξουαλικά όνειρα

Ναι, είναι φρικιαστικό, ναι ακούγεται άρρωστο, ναι θέλεις να κάνεις εμετό στην οθόνη σου, ώστε να μην ξαναδιαβάσεις τον τίτλο «οικογενειακό σεξουαλικό όνειρα». Στην πραγματικότητα, ενώ ακούγεται εμετικό όνειρο, ουσιαστικά ο λόγος που μπορεί να δούμε ένα τέτοιο όνειρο δεν είναι μήτε ανώμαλος, μήτε άρρωστος. Το μόνο που θέλεις είναι να αποκτήσετε μία πιο δεμένη σχέση με το άτομο που είδες στον όνειρό σου· ίσως επειδή τώρα τελευταία υπάρχει το στοιχείο της παραμέλησης στη σχέση μεταξύ εσένα και αυτού του ατόμου.

Σεξουαλικά όνειρα με γιγαντιαίους οργασμούς

Αν αναρωτιέσαι γιατί βλέπεις στον ύπνο σου να γίνεται σεισμός στο δωμάτιο σου από τη διάχυτη απόλαυση, σημαίνει ότι έχεις εσωτερικευμένη σεξουαλική επιθυμία η οποία πρέπει να αποφορτιστεί.

Σεξουαλικό όνειρο με το αφεντικό σου

Αν αυτό το άτομο σε ελκύει ίσως και η περίπτωσή σου να εμπίπτει στη δεύτερη αιτία. Αν, από την άλλη, δε βλέπεις καθόλου ερωτικά αυτό το άτομο, σημαίνει ότι θέλεις να πάρεις πάλι τον έλεγχο σε κάποιον τομέα της ζωής σου που τον έχεις χάσει.

Σεξουαλικό όνειρο με άγνωστο

Όχι δεν είναι η χαμένη σου αδερφή ψυχή. Είναι όμως μία αντανάκλαση των επιβλητικών χαρακτηριστικών που ίσως και να πρέπει να εξασκήσεις λίγο στην καθημερινότητά σου, καθώς ένα τέτοιο όνειρο δείχνει ότι έχεις παθητική στάση στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει ότι ίσως και να επιθυμείς να γίνεις λιγάκι πιο δυναμικός, για να διεκδικείς αυτά που θέλεις αντί να περιμένεις παθητικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v