Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω; 9 λόγοι που σου διαφεύγουν

Είναι γεγονός πως πολλές γυναίκες δεν έχουν φτάσει σε οργασμό ποτέ στη ζωή τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω; 9 λόγοι που σου διαφεύγουν

Διανύουμε την τρίτη χιλιετία από τότε που αρχίσαμε να μετράμε, και το γυναικείο είδος δεν έχει καταφέρει ακόμη να παραδεχτεί την ανάγκη του για αυνανισμό. Ακόμα προσποιείται στο σεξ και θεωρεί ταμπού το να μιλήσει ανοιχτά στο σύντροφό της γι’ αυτό. Ο άντρας από την άλλη, μαθαίνει πώς να τελειώνει σχεδόν από 11 χρονών.

Η κοινωνία για κάποιον ανεξήγητο λόγο προωθεί το πρότυπο του να ντρέπεται να μιλήσει μια γυναίκα για τον οργασμό της και ότι εμπεριέχεται σε αυτό το πλαίσιο, με αποτέλεσμα να θεωρείται ταμπού. Η αλήθεια είναι ότι μία μικρή εξέλιξη έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται. Οι δονητές (σεξουαλικά βοηθήματα με μορφή πέους) έχουν μερίδιο στην αγορά περί τα 15 δις στην περίοδο του 2016, όλο και περισσότερα περιοδικά (πλην του σατανά Κοσμοπόλιταν) ασχολούνται με το θέμα και κάποιες γυναίκες έχουν αρχίσει να παραδέχονται τα “απαράδεκτα». Ενώ λοιπόν, παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη ανακαλύψει το σημείο G –δεν ξέρει καν αν υπάρχει-, έχουν βρεθεί κάποιοι λόγοι που σε αποσπούν από τον σκοπό σου.

Λόγος 1ος

Κάθεσαι όλη μέρα
Το πυελικό σου έδαφος δε χαίρεται καθόλου γι’ αυτό. Αν είσαι όλη τη μέρα σε μία καρέκλα, οι μυες που βρίσκονται εκεί αρχίζουν και γίνονται αδύναμα οδηγώντας σε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Για να το αποφύγεις, προσπάθησε ανά μισή ώρα να σηκώνεσαι από την καρέκλα και κάνεις μερικά βήματα. Αλλιώς μπορείς να ξεκινήσεις τα butterly stretches https://www.youtube.com/watch?v=OrxjCE_tJ3k

Λόγος 2ος

Το μέγεθος του τακουνιού μετράει
Τα πολύ ψηλά τακούνια επιβαρύνουν τους καμπτήρες του ισχύου (λαγονοψοΐτης), οι οποίοι συνδέουν τους μύες και τα νεύρα που οδηγούν στο πυελικό έδαφος και στα γεννητικά όργανα. Υπάρχει μία πιθανότητα, όταν οι καμπτήρες βρίσκονται συνεχώς σε ένταση λόγω της παρατεταμένης χρήσης ψηλών τακουνιών, να μην μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Λόγος 3ος

Ντρέπεσαι
Όλες οι συμβουλές που αφορούν την ποιότητα του σεξ, λένε να μιλήσεις. Μην το υποτιμάς. Όταν ο σύντροφός σου βρίσκεται στη γωνία που σ’ αρέσει (σε στάση, όχι τιμωρία) ή θέλεις πιο γρήγορα ή πιο αργά πες το. Η ανατομία κάθε γυναίκας διαφέρει και ό,τι είχε μάθει ένας άντρας δεν ισχύει στην καινούρια του σύντροφο. Αν ντρέπεσαι να μιλήσεις δειξε το με άλλο τρόπο. Άσε το αγκομαχητό να βγει ή πιάσ’τον πιο σφιχτά. Θα το πιάσει το μήνυμα.

Λόγος 4ος

Να κάνεις φασαρία
Δε χρειάζεται να κάνεις σαν να σε σφάζουν και να υποκρίνεσαι. Όταν πραγματικά είσαι ερεθισμένη, μπορείς να το λες. Πολλές γυναίκες, όταν εκφράζονται στο σεξ νιώθουν πιο σέξι. Έπειτα, όσο πιο άνετα αρχίζεις και νιώθεις με αυτό, τόσο πιο άνετα νιώθεις με την πράξη γενικότερα. Δοκίμασέ το.

Λόγος 5ος

Μήπως φταίει κάποιο φάρμακο;
Κάποια φάρμακα αυξάνουν τα επίπεδα προλακτίνης, μία πρωτείνη που μειώνει τη λίμπιντο, μπορεί να είναι η εξήγηση πίσω από την αδυναμία σου να τελειώσεις. Κάποια φάρμακα που αυξάνουν την προλακτίνη είναι εκείνα που ρυθμίζουν την πίεση, τα αντισυλληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά. Τα αντισταμινικά επίσης, μειώνουν τη δυνάτοτητα λίπανσης του κόλπου με αποτέλεσμα να γίνεται το σεξ επώδυνο. Λίγο λιπαντικό δεν κάνει κακό.

Λόγος 6ος

Τα επίπεδα οξυτοκίνης είναι πολύ χαμηλά
Η οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, είναι απαραίτητη στους οργασμούς. Αν ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή οξυτοκίνη, ο οργασμός μπορεί επιτευχθεί πολύ δύσκολα. Ο πιο βασικός λόγος που δεν παράγεται οξυτοκίνη είναι το στρες. Ξέρεις όμως τι την αυξάνει; Η στοργή. Αν κοιταχτείς στα μάτια με τον σύντροφό σου και φιληθείτε αισθησιακά πριν πάτε απευθείας στο στάδιο του σεξ, αυξάνεις την παραγωγή οξυτοκίνης. Ακόμη και το κατοικίδιο σου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οξυτοκίνης σου και εσύ τα δικά του.

Λόγος 7ος

Δεν αυνανίζεσαι
Το λέμε συνέχεια. Στον πρόλογο αυτού του άρθρου, σε άλλα άρθρα για αυνανισμό. Ακόμα κι αν είσαι 60 χρονών και δεν έχεις αυνανιστεί ποτέ, πήγαινε τώρα. Με τον αυνανισμό, διεγείρεις τη φαντασία σου και μαθαίνεις το σώμα σου. Αυτές οι δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για τη στιγμή που θα βρεθείς με το σύντροφό σου, γιατί μπορείς να τις ανακαλέσεις.

Λόγος 8ος

Μήπως θες να ουρήσεις;
Ναι, είναι σοφή απόφαση να πας στην τουαλέτα μετά το σεξ για να αποφύγεις κάποια ουρολοίμωξη, αλλά είναι εξίσου σωστό να πας και πριν, αν νιώθεις ότι θέλεις. Κάποιες γυναίκες δεν το καταλαβαίνουν πριν το σεξ και τους έρχεται κατά τη διάρκεια. Μη ντραπείς να ζητήσεις ένα time out. Δεν θα τελειώσεις ποτέ αν έχεις συνέχεια στο νου ότι η κύστη σου είναι γεμάτη.

Λόγος 9ος

Δεν αφήνεσαι
Αν έχεις γενικά την τάση να έχεις τον έλεγχο στη ζωή σου, θα είναι δύσκολο να κάνεις το ακριβώς αντίθετο στο κρεβάτι σου. Το μόνο που θα σου συμβεί είναι ένα τρέμουλο και συστολή και διαστολή του κόλπου. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στη στιγμή και να σκέφτεσαι μόνο αυτά που σε διεγείρουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v