“Να το πάμε αργά”: Τι σημαίνει η φράση-αίνιγμα;

Σου είπε πως θέλει να “το πάτε αργά” και δεν είσαι σίγουρη τι εννοεί; Μην φοβάσαι, είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε.
“Να το πάμε αργά”: Τι σημαίνει η φράση-αίνιγμα;

Είναι μια φράση που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει στο ξεκίνημα μιας σχέσης… και ποτέ δεν σταμάτησε να μας μπερδεύει. Γιατί, την μια στιγμή όλα φαίνονται να εξελίσσονται καλά, και την επόμενη ακούς πως θέλει να το πάτε αργά.

Αντίδραση πρώτη: Μα δεν σκόπευα να σου κάνω πρόταση γάμου!
Αντίδραση δεύτερη: Ναι, εντάξει, αλλά πόσο αργά, για πόσο καιρό;

Ας αναλύσουμε λιγάκι τις πιθανές αιτίες που θα κάνουν κάποιον να σου πει πως θέλει να το πάτε αργά, ώστε να ξέρεις πότε πρέπει να χαλαρώσεις, και πότε να γυρίσεις την πλάτη. Το “αργά” μπορεί να σημαίνει…

…θέλω να κάνουμε σεξ και με άλλους
Αυτό μάλλον είναι ο φόβος του για τις δεσμεύσεις. Αν θέλει να συνεχίσετε να κάνετε σεξ με άλλους, ίσως δεν είναι έτοιμος να κάνει κάτι σοβαρό. Όλα έχουν να κάνουν με το τι επιθυμείς. Αν είσαι εντάξει με μια ανοιχτή σχέση, τότε κανένα πρόβλημα.

…δε θέλω να κάνουμε ακόμα σεξ
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να νιώσουν μια βαθύτερη σχέση να δημιουργείται προτού πηδήξουν στο κρεβάτι. Κι αυτό δεν είναι κακό – ούτε σημαίνει πως δεν μπορείτε να κοιμάστε μαζί. Άλλωστε, οι αγκαλιές κάνουν μια σχέση όλο και πιο δυνατή!

…θέλω κάτι πιο ρομαντικό
Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Ας το παραδεχτούμε, ζούμε στην κουλτούρα του Tinder και της ξεπέτας. Δεν μας ακούγεται άσχημη μια επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του φλερτ και του ραντεβού.

…χρειάζομαι να σε γνωρίσω περισσότερο
Ίσως θέλει να βγείτε μερικές φορές ακόμα προτού κάνετε κάτι πιο σοβαρό. Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις σεξ από το πρώτο ραντεβού, αυτή η ιδέα μπορεί να σε ξενίσει στην αρχή, αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι αν του δώσεις μια ευκαιρία.

…δεν μ’ αρέσει και τόσο το σεξ
Ναι, καλά άκουσες. Μπορεί απλά να μην έχει και τόσο καλή σχέση με το σεξ, κι αυτός είναι ο ευγενικός τρόπος να σου το πει. Έχουμε μιλήσει ξανά για το demisexuality, έναν σεξουαλικό προσανατολισμό όπου το άτομο μπορεί να νιώσει σεξουαλική έλξη, αλλά μόνο για ανθρώπους με τους οποίους σχημάτισε έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό.

…δεν θέλω να πληγωθώ ξανά
Και, στην κορυφή, η πληγωμένη καρδιά που προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό της. Αυτός ίσως να είναι ο #1 λόγος που κάποιος θα σου πει να το πάτε πιο χαλαρά. Ίσως να χώρισε (ή να τον χώρισαν) πρόσφατα και να νιώθει ακόμα πως βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση συναισθηματικά. Ίσως να έχει μαζέψει τόσες κακές εμπειρίες από σχέσεις, που να έγινε καχύποπτος με τους πάντες. Αν όντως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτόν, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δείξεις πως μπορείς να είσαι δίπλα του και να αφήσεις την σχέση να κυλήσει με τον δικό του ρυθμό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v