Πώς θα κάνω τους φίλους του να με συμπαθήσουν;

Ήρθε επιτέλους η ώρα να γνωρίσεις τους κολλητούς του, και θες να σε συμπαθήσουν αμέσως; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις.
Πώς θα κάνω τους φίλους του να με συμπαθήσουν;

Ήρθε η μεγάλη στιγμή: θα γνωρίσεις επιτέλους τους κολλητούς του αγοριού σου. Κι έχεις αρχίσει να ανησυχείς. Ξέρεις πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι, και θες να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση. Κι αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι σίγουρη πως θα σε λατρέψουν.

*Φρόντισε όντως να πας
Μην αφήσεις το άγχος σου να σε φρικάρει και κλειστείς στο σπίτι. Το να γνωρίσεις τους φίλους του, που μαζί με εσένα και τους γονείς του αποτελούν τα πιο σημαντικά άτομα στην ζωή του, είναι εξίσου καλό για ‘σένα και γι’ αυτόν. Επιπλέον, μπορείς να χαλαρώσεις· δεν λένε πως είμαστε ο μέσος όρος των ανθρώπων που κάνουμε παρέα; Αν αγαπάς το αγόρι σου, οι φίλοι του δεν θα είναι τόσο διαφορετικοί.

*Να είσαι απλή
Δεν πας σε συνέντευξη για δουλειά. Παρουσίασε τον εαυτό σου όσο πιο απλά μπορείς – και άσε τον φίλο σου να πει όλες τις λεπτομέρειες για το πόσο σούπερ είσαι. Λογικά έχουν ήδη ακούσει πολλά για εσένα.

*Κουβέντιασε μαζί τους
Μίλησε για πράγματα που σε ενδιαφέρουν, και άκου τι έχουν να σου πουν για τις δικές τους ζωές. Αν η κουβέντα προχωρήσει σε ευαίσθητα ζητήματα – πολιτική, ας πούμε – προσπάθησε να σεβαστείς τις απόψεις τους αν δεν συμφωνείς μαζί τους. Αν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάνε, ή αν οι δουλειές τους είναι σε εντελώς άλλο κλάδο απ’ την δική σου, μην ντραπείς να κάνεις ερωτήσεις.

*Δείξε πόσο αγαπάς τον φίλο τους
Το να δουν τον κολλητό τους με ένα ταίρι που φαίνεται ειλικρινά ταιριαστό θα τους κάνει πολύ χαρούμενους, και θα σε εμπιστευθούν πιο εύκολα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κοινό σας, άλλωστε: αγαπάτε αυτόν τον άνθρωπο και θέλετε να τον βλέπετε να είναι καλά. Προσοχή, όμως: αυτό δεν σημαίνει πως έχουν όρεξη να σε δουν να τον αρπάζεις και να τον φιλάς για κανένα πεντάλεπτο μπροστά τους.

*Κέρνα τους σφηνάκια
Αν έχετε βγει σε μπαρ, αυτή η κίνηση θα σου κερδίσει πολλούς πόντους. Θα σε κάνει να φανείς διασκεδαστική, και πως θέλεις όντως να ταιριάξεις μαζί τους. Είναι ευγενικό και – όπως όλοι ξέρουμε – το αλκοόλ φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Εναλλακτικά…

*Κέρνα φαγητό
Το έχεις ακούσει σίγουρα πολλές φορές, και είναι αλήθεια. Ο έρωτας – και η συμπάθεια, σ’ αυτή την περίπτωση – περνάει απ’ το στομάχι. Ειδικά αν στο στομάχι σου βρίσκεται η πίτσα που έφερε το κουλ κορίτσι του κολλητού σου.

*Ανταπόδωσε την πρόσκληση
Σκέψου αυτό, για τέλος. Αν ήσουν αγχωμένη που θα γνωρίσεις τους καλύτερους φίλους του αγοριού σου, τα δικά τους αισθήματα δεν πήγαιναν πολύ πίσω. Λογικά κι αυτοί προσπάθησαν να είναι ο καλύτερος και πιο καθωσπρέπει εαυτός τους. Κι αν όλα πήγαν καλά, την επόμενη φορά πάρε εσύ την πρωτοβουλία. Και μην ντρέπεσαι: πρότεινε κάτι πιο casual, ή φέρε και μερικές δικές σου φίλες!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v