4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους άντρες

Μήπως δεν γνωρίζεις τους άντρες όσο καλά πίστευες; Άφησέ μας, σε τέσσερα απλά βήματα, να σου χαρτογραφήσουμε το μυαλό τους.
4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους άντρες

Άντρες και γυναίκες. Δεν έχουμε και τόσες διαφορές, αν το καλοσκεφτείς, αλλά για κάποιο λόγο αδυνατούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Είναι κάποια μικρά πράγματα που κάνουν την διαφορά, και δημιουργούν ένα σωρό παρεξηγήσεις. Ας δούμε ποια είναι αυτά, και ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις λίγο καλύτερα αυτή τη μυστήρια ύπαρξη που λέγεται άντρας. Οι άντρες, λοιπόν…


…δεν ενδιαφέρονται για τα μηνύματα
Πόσες φορές έχεις περάσει ώρες ολόκληρες να αναλύεις τι λένε τα μηνύματά σας, πόση ώρα έχει περάσει από την τελευταία φορά που μιλήσατε, και – το χειρότερο – πόση ώρα έκανε να σου απαντήσει. Προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις τον τόνο του, τα σημεία στίξης του και κάθε του συλλαβή. Την ίδια στιγμή, στο κεφάλι του, απλά μιλάτε και σου απάντησε σε ένα μήνυμα. Δεν υπάρχει κάτι κρυμμένο από πίσω. Το ότι άργησε να σου απαντήσει στο μήνυμά σου σημαίνει απλά πως ήταν απασχολημένος με κάτι.


…εκφράζονται δύσκολα με λέξεις
Μπορείς να κατηγορήσεις τα απαρχαιωμένα, πατροπαράδοτα πρότυπα γι’ αυτό. Από μικρά παιδιά, οι άντρες μαθαίνουν πως δεν πρέπει να εξωτερικεύουν τα αισθήματά τους. Γι’ αυτό τον λόγο, οι λέξεις τους έρχονται δύσκολα – ειδικά λέξεις όπως αγάπη. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως αν τα νιώθουν δεν θα σου τα δείξουν. Οι περισσότεροι άντρες έχουν μάθει να επικοινωνούν με πράξεις… ή με την έλλειψη πράξεων. Και αν μάθεις να διαβάζεις τις πράξεις του, μπορείς να ξέρεις και τι σκέφτονται.


…μερικές φορές δεν έχουν ιδέα τι κάνουν
Ναι, θέλει να σε κάνει χαρούμενη. Απλά τις περισσότερες φορές δεν θα ξέρει πώς. Η διαίσθησή τους δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο η δική σου. Δες το αλλιώς: μπορείς να βοηθήσεις έναν άντρα να σε κάνει χαρούμενη αν είσαι απόλυτα ειλικρινής μαζί του. Θα εκτιμήσει το πόσο ξεκάθαρη είσαι μαζί του, γιατί θα τον κάνεις να αισθανθεί πως δεν βρίσκεται στο σκοτάδι. Αν, πάλι, είσαι ειλικρινής μαζί του και εξακολουθεί να μην προσπαθεί… τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.


…φοβούνται, περισσότερο από κάθε τι, να χάσουν την ελευθερία τους
Αυτή μπορεί να ήταν και η πηγή των περισσότερων προβλημάτων που είχες στις σχέσεις σου. Είναι ο λόγος που τόσοι άντρες φοβούνται την δέσμευση και κλείνονται στον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει πως, αν ένας άντρας σε ερωτευτεί, θα θέλει ταυτόχρονα να κάνει σεξ με ό,τι άλλο κινείται; Όχι. Απλά σημαίνει πως, ακόμα και μέσα σε μια σχέση, χρειάζεται την ανεξαρτησία του. Για άλλη μια φορά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του μιλήσεις ειλικρινά, να τον βοηθήσεις να αισθανθεί άνετα και να σου πει κι αυτός τι ακριβώς θέλει από εσένα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v