Σημάδια ότι η σχέση σας περνάει κρίση

Κάτι συμβαίνει στην σχέση σου. Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, και έχεις γεμίσει αρνητικά συναισθήματα. Είναι, όμως, πολύ αργά;
Σημάδια ότι η σχέση σας περνάει κρίση
Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε αν τα πράγματα πάνε καλά στην σχέση μας. Αισθανόμαστε πως κάτι έχει αλλάξει, η χαρά και ο ενθουσιασμός που νιώθαμε κάποτε έχουν αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Μήπως κι εσύ, που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο, ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις ιδέα τι έχει συμβεί και απλά δεν νιώθεις πως αυτή η σχέση σε ικανοποιεί;
Αν αναγνωρίζεις τα παρακάτω σημάδια, η σχέση σου σίγουρα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απογοήτευση
Όλα εκείνα τα γλυκούλια που έβλεπες να κάνει ο/η σύντροφός σου και σου έδιναν την μεγαλύτερη χαρά; Πλέον μάλλον έχουν μεταμορφωθεί σε ενοχλητικές συνήθειες. Γενικά νιώθεις πως τα πάντα μπορούν να σε ενοχλήσουν τελευταία, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Απ’ την άλλη, μπορεί να βλέπεις πως ο/η σύντροφός σου είναι στην ίδια κατάσταση. Ίσως σε αποφεύγει, ίσως δεν κρύβει πόσο δεν θέλει να βλέπει το πρόσωπό σου. Δεν υπάρχει πια συνεννόηση μεταξύ σας, και νιώθετε πως δεν έχετε κάτι να προσφέρετε ο ένας στον άλλο. Δεν έχετε κανέναν κοινό στόχο, και μπορείτε να διαφωνήσετε ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα.
Αυτό ίσως είναι το πρώτο σημάδι πως πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές. Αν αφήσετε την απογοήτευση να πάρει τα ηνία της σχέση σας, σύντομα δεν θα έχετε σχέση. Θυμηθείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να ερωτευτείτε στην αρχή, και αναλογιστείτε τι συνέβη και άλλαξαν τα πράγματα.

Θυμός
Το επόμενο βήμα από την ενόχληση της απογοήτευσης είναι ο απλός, ξεκάθαρος θυμός. Οι διαφωνίες γίνονται καυγάδες, οι οποίοι κλιμακώνονται. Και παρά το γεγονός ότι το να νιώθετε οργισμένοι με το ταίρι σας μπορεί να φανεί σαν κίνητρο για να κάνετε αλλαγές, τις περισσότερες φορές αυτές οι αλλαγές θα φέρουν την καταστροφή.
Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσετε – με όση περισσότερη ψυχραιμία και σεβασμό γίνεται – για το πού θέλετε να πάει η σχέση σας, και για το τι είναι σημαντικό.

Ανασφάλεια
Μετά τον θυμό, μετά από τις κρίσεις και τους καυγάδες, οι περισσότεροι επιλέγουν να απομακρυνθούν. Αποφεύγουν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, και νιώθουν ανασφαλείς μέσα στην σχέση τους. Ανασφαλείς για το μέλλον και ανασφαλείς με τον εαυτό τους. Είναι η ίδια περίοδος που η ζήλεια και όλες οι παρανοϊκές σκέψεις υποτροπιάζουν.
Αν έχεις αρχίσει να νιώθεις ανασφάλεια, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναλογιστείς ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι. Πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, και πώς σκοπεύεις να το αποκτήσεις.

Μοναξιά
Έχεις αρχίσει να απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από τον/την σύντροφό σου. Σε αυτό το σημείο, ίσως έχετε κόψει τις πολλές επαφές – σίγουρα τις ερωτικές. Μπορεί να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο και να μην αισθάνεστε καν ο ένας την παρουσία του άλλου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα άμεσα – αν δεν είναι ήδη πολύ αργά.
Πάνω απ’ όλα, όμως, το πώς θα αντιδράσετε σε αυτά τα σημάδια είναι στο χέρι σας. Κάποιος θα προσπαθούσε να δράσει σύντομα και να σώσει την σχέση του. Κάποιος άλλος θα αναγνώριζε από νωρίς τα σημάδια, θα αποφάσιζε ότι αυτή η ιστορία δεν τραβάει, και θα έφευγε. Φαίνεται πως είναι όλα θέμα επιλογών…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v