Μικρά ψέματα που επιτρέπεται να πούμε στη σχέση μας

Μερικές φορές, η ειλικρίνεια δεν είναι η καλύτερη τακτική. Ειδικά αν μιλάμε για πράγματα ασήμαντα, κι αν μπορούμε να φτιάξουμε το κέφι κάποιου.
Μικρά ψέματα που επιτρέπεται να πούμε στη σχέση μας

του Θοδωρή Διάκου

Ας μιλήσουμε ειλικρινά: η ειλικρίνεια ώρες-ώρες είναι υπερτιμημένη. Ειδικά αν μιλάμε για την σχέση μας, και για όλα εκείνα τα πολύ μικρά και ασήμαντα κομμάτια της καθημερινής ζωής, που καλύτερα θα ήταν να φτιάξουμε το κέφι του άλλου, παρά να τον στεναχωρήσουμε. Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα ψεματάκια που λέμε στους συντρόφους μας;

«Το λατρεύω το πουκάμισο που μου πήρες, απλά δεν έχω με τι να το συνδυάσω!»
Δεν γίνεται όλα τα δώρα να ανταποκρίνονται στα γούστα μας. Κάποιες φορές θα λάβουμε κάτι που δεν θα το φορούσαμε ούτε γι’ αστείο. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να το πούμε. Αυτό που μετράει είναι η πρόθεση, και η αγάπη που συμβολίζει αυτό το δώρο.

«Μισό λεπτό, έχω άλλη γραμμή!»
Μερικές φορές, απλά χρειαζόμαστε δέκα λεπτά για τον εαυτό μας. Άρα, ναι, δεν είναι ντροπή να πούμε πως έχουμε δεύτερη γραμμή, ή ακόμα και να πούμε πως το κινητό μας έμεινε από μπαταρία. Ούτως ή άλλως, σε λίγο θα στρέψουμε ξανά όλη μας την προσοχή στον/ην σύντροφό μας.

«Σε πέντε λεπτάκια φτάνω!»
Αυτό πλέον δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν, αλλά δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το λέμε. Ο λόγος; Επειδή ακούγεται πολύ πιο ελπιδοφόρο από το «Μόλις βγήκα από το σπίτι και λογικά θα σε στήσω μισή ώρα»!

«Σου πάει αυτό!»
Επειδή, για ποιο λόγο να πούμε στον/ην σύντροφό μας πως το ρούχο που φοράει και νιώθει λες και είναι στην κορυφή του κόσμου δεν μας αρέσει και τόσο; Όταν ο άλλος νιώθει καλά, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να χαιρόμαστε με την χαρά του!

«Έκανα λάθος, συγγνώμη»
Το ξέρουμε πως δεν γίνεται (και δεν είναι λογικό) να “κερδίζουμε” κάθε διαφωνία. Κάποιες φορές είναι καλό να καταπίνουμε τον εγωισμό, όσο κι αν μας πνίγει το δίκιο. Γιατί μερικές διαφωνίες ειλικρινά δεν αξίζουν τον κόπο να εξελιχθούν σε κανονικότατο καυγά.

«Έχω κάνει σεξ με __ άτομα»
Δεν λέμε πως έχεις οποιονδήποτε λόγο να ντρέπεσαι. Οι σεξουαλικές σου εμπειρίες είναι δικές σου. Αυτό δεν σημαίνει πως έχεις την υποχρέωση να τις μοιραστείς με τον/την σύντροφό σου. Παρεμπιπτόντως, μια έρευνα έδειξε πως ο πιο κοινός και ασφαλής αριθμός συντρόφων που δηλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πέντε.

«Φυσικά και μπορεί να έρθει η μαμά σου για τρεις μέρες!»
Μετάφραση: Θα περάσουμε υπέροχα. Εγώ, εσύ, αυτή και οι δεκαπέντε δαίμονες που έχουν κάνει κατάληψη στο κορμί της.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v