Ερωτευμένη με τον πλατωνικό σου φίλο: Πώς να το πεις

Πώς να πεις στον πλατωνικό σου φίλο ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του… χωρίς να τον χάσεις κι από φίλο;
Ερωτευμένη με τον πλατωνικό σου φίλο: Πώς να το πεις

Προσπάθησες να συγκρατηθείς. Είπες πως όλα αυτά ήταν χαζομάρες, ίσως κάποιο όνειρο που δεν χρειαζόταν καν να δικαιολογήσεις. Αλλά το συναίσθημα επέμενε, και πλέον είσαι σχεδόν σίγουρη: είσαι ερωτευμένη με τον πλατωνικό σου φίλο. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να βγεις όσο πιο αλώβητη γίνεται.

1. Πάρε μια ανάσα
Σκέψου το ξανά. Είσαι σίγουρη πως αυτό που νιώθεις είναι έρωτας; Είσαι σίγουρη πως ο φίλος σου, που έχετε περάσει τόσα μαζί, είναι το άτομο που κατάφερε να σε κερδίσει, και τώρα θες να πας την σχέση σας στο επόμενο επίπεδο; Ναι; Εντάξει, τότε προχωράμε.

2. Σημάδια;
Μήπως τα αισθήματά σου δεν είναι μονόπλευρα; Κι αν ο φίλος σου νιώθει κι αυτός κάτι πιο βαθύ για εσένα, και απλά δεν το έχεις καταλάβει; Πρόσεξε για μερικά σίγουρα σημάδια, όπως το πόσο άνετος είναι να μιλάει μαζί σου για την προσωπική του ζωή, αν βρίσκει συχνά δικαιολογίες για σωματική επαφή, και πώς σε κοιτάει.

3. Οι φίλοι του
Αν τρέφει συναισθήματα για εσένα, ή αν έχει έστω σκεφτεί την πιθανότητα, οι φίλοι του θα το ξέρουν. Δοκίμασε να τους το φέρεις διακριτικά, ή να δεις την αντίδρασή τους στην ιδέα μιας σχέσης.

4. Φλέρταρε μαζί του
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις αν όντως νιώθει κάτι για ‘σένα, είναι και ο πιο απλός: φλέρταρέ τον. Αν δεις πως αντιδράει θετικά, τότε σίγουρα έχεις μια ευκαιρία να τον προσεγγίσεις.

5. Να είσαι ξεκάθαρη
Ο μεγαλύτερος φόβος των περισσότερων αντρών είναι πως μια γυναίκα θα παίζει με το μυαλό τους, πως θα τους δίνει συνεχώς διφορούμενα μηνύματα. Δεν θέλεις να το κάνεις αυτό, γιατί μπορεί να τον χάσεις ακόμα και σαν φίλο. Μίλησέ του ξεκάθαρα, και δώσε του να καταλάβει τι θέλεις από αυτόν. Αν μη τι άλλο, θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την ειλικρίνεια.

6. Καθησύχασέ τον
Πρέπει οπωσδήποτε να τον κάνεις να καταλάβει πως, ακόμα κι αν η ερωτική σου εξομολόγηση χτυπήσει σε ένα ντουβάρι μηδενικού ερωτικού ενδιαφέροντος, θα παραμείνετε φίλοι. Πως η σχέση σας είναι ήδη πολύ σημαντική για ‘σένα για να χαλάσει.

7. Κάν’ το σωστά
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πότε – και πώς – να μιλήσεις. Το πώς το καλύψαμε: πρέπει να είσαι ειλικρινής. Το πότε, όμως, παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο. Φαντάσου πόσο άσχημο θα φανεί να τον πάρεις παράμερα όταν βρίσκεστε κάπου με παρέα για να του κάνεις ερωτική εξομολόγηση. Φρόντισε να βρεθείτε οι δυο σας, και μίλησέ του χωρίς υπεκφυγές. Δεν χρειάζεται να κάνεις νάζια, ούτε να του πεις μισόλογα. Ποτέ δεν θα μάθεις, αν δεν δοκιμάσεις!

Θ.Δ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v