Σημάδια ότι θες τον πλατωνικό σου φίλο

Έχεις τον σύντροφό σου, έχεις και τον καλύτερό σου φίλο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα αισθήματά σου… μπλέκονται;
Σημάδια ότι θες τον πλατωνικό σου φίλο
Δεν πρόκειται να θέσουμε ξανά το ερώτημα του κατά πόσο ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι. Είμαστε σίγουροι πως μπορούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιες φορές τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι.

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, ρομαντικές ή φιλικές, έχουν μέσα τους έλξη, σε κάποιο βαθμό. Δεν είναι αναγκαίο να είναι πάντα σωματική ή σεξουαλική. Κι αν, όμως, υπάρχει, κι απλά δυσκολεύεσαι να το παραδεχτείς;

Θα υποθέσουμε πως σου έχει τύχει να κάνεις σχέση με κάποιον ο οποίος ζήλευε θανάσιμα τους άντρες φίλους σου. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για απλή, κλασική αντρική ζήλεια. Μήπως οι υποψίες του ήταν, όμως, βάσιμες; Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια, και δες αν όντως τρέφεις αισθήματα για τον πλατωνικό σου φίλο.

*Συζητάς μαζί του για τα προβλήματα στην σχέση σου, κυρίως για να γκρινιάξεις σ’ αυτόν για τον σύντροφό σου. Κατά βάθος, ξέρεις ότι αυτός σε καταλαβαίνει καλύτερα.

*Εκείνος κάνει το ίδιο για την δική του σχέση. Φαίνεται πως εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον περισσότερο απ’ ό,τι τα ταίρια σας.

*Και μερικές φορές ανυπομονείς να τον δεις περισσότερο από το αγόρι σου. Αν μη τι άλλο, όταν είσαι μαζί του, χαλαρώνεις ολοκληρωτικά.

*Έχεις αρχίσει να τους συγκρίνεις μεταξύ τους.
*Και ο φίλος σου κερδίζει στα σημεία.

*Τα συναισθήματά σου είναι περισσότερο συγχρονισμένα με του φίλου σου, παρά με του συντρόφου σου. Χαίρεσαι με την χαρά του, ανησυχείς όταν δεν είναι καλά, ενώ κάπου στο παρασκήνιο, ο σύντροφός σου αναρωτιέται τι έχεις πάθει.

*Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή σας αν ήσασταν ζευγάρι. Και προσπαθείς να μην παραδεχτείς ότι σου άρεσε.

*Πρώτα θα παγώσει η κόλαση, και μετά θα επιτρέψεις στο αγόρι σου έστω και να ρίξει μια κλεφτή ματιά στα μηνύματα που ανταλλάζεις με τον φίλο σου. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κάρφωμα, να το ξέρεις.

*Έχει τύχει να βγεις με τον φίλο σου, ή να του πάρεις κάποιο δώρο, και ο σύντροφός σου να μην το μάθει ποτέ.

*Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι καυγάδες με το αγόρι σου και οι σκηνές ζηλοτυπίας όσον αφορά τον φίλο σου. Και όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, γίνεσαι εξαιρετικά αμυντική.

*Πετάτε περισσότερα σεξουαλικά υπονοούμενα μεταξύ σας σε σχέση με δυο τυπικούς φίλους.

*Επίσης είστε αφύσικα άνετοι όταν μιλάτε για την σεξουαλική ζωή σας.
*Προφανώς και γνωρίζετε όλες τις βρώμικες, πονηρές λεπτομέρειες.

*Και, το πιο προφανές: τον έχεις φαντασιωθεί. Κι όχι μία φορά, χωρίς να το ελέγχεις, στον ύπνο σου, που σε έκανε να ξυπνήσεις μπερδεμένη.

Εμείς δεν θα σε μαρτυρήσουμε. Αλλά αν ταυτίζεσαι με αρκετά από τα παραπάνω, μάλλον πρέπει να διαχειριστείς αυτά τα συναισθήματα. Κανείς από τους τρεις σας δεν το αξίζει αυτό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v