Πώς δείχνει την αγάπη του μια… καλλιτεχνική φύση;

Ερωτεύτηκες ένα δημιουργικό άτομο; Αυτοί είναι όλοι οι μικροί, μεγάλοι και πέρα για πέρα τρελοί τρόποι που θα σου πει πως σ’ αγαπά.
Πώς δείχνει την αγάπη του μια… καλλιτεχνική φύση;

Λένε πως αν ένας καλλιτέχνης σε ερωτευτεί, δεν θα πεθάνεις ποτέ. Και έχουν δίκιο.

Απ’ το να κάνει συνεχώς μικρές αναφορές σε ‘σένα μέσα στο έργο του, μέχρι το να μετατρέψει ολόκληρη την ζωή σας σε ένα ζωντανό έργο τέχνης, η σχέση σου με ένα δημιουργικό άτομο θα είναι γεμάτη στιγμές που θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι ζεις σε ένα όνειρο… Εντάξει, μερικές φορές όχι τόσο όνειρο, όσο παραισθήσεις. Θα μάθεις.

1. Μοιράζονται μαζί σου τα πάντα
Κυριολεκτικά τα πάντα. Μπορεί μια μέρα να ξυπνήσουν και να έχουν δει το πιο παράξενο όνειρο του κόσμου. Αυτό είναι η καλύτερη ευκαιρία για τρίωρη ανάλυση των πολλαπλών στρώσεων συμβολισμών που είδαν. Τουλάχιστον, θα είναι πρόθυμοι να σου φτιάχνουν καφέ και πρωινό όσο μιλάνε.

2. Κάνουν πολλές ερωτήσεις
Και εννοούμε πολλές. Ώρες-ώρες οι ερωτήσεις τους θα γίνουν πολύ προσωπικές, ή ακόμα και άβολες. Ο λόγος που το κάνουν είναι επειδή θέλουν να μάθουν τα πάντα για ‘σένα, και θέλουν να ξέρεις πως μπορείς να τους μιλάς άφοβα.

3. Λένε πολλές ιστορίες
Είναι ο τρόπος που έχουν για να καταλαβαίνουν τον κόσμο. Όλα συνδέονται στο κεφάλι τους με κάποιον τρόπο, και το παραμικρό μπορεί να τους θυμίσει μια ιστορία από το παρελθόν τους, την οποία απλά πρέπει να σου πουν. Τουλάχιστον ξέρουν να λένε καλά μια ιστορία.

4. Είναι υπερπροστατευτικοί
Θέλουν να σε κρατήσουν ασφαλή από οτιδήποτε μπορεί να σε ενοχλήσει. Για έναν καλλιτέχνη, δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το να έχει άτομα που να του στέκονται και να του προσφέρουν συναισθηματική ασφάλεια, και είναι ικανός να στο προσφέρει στο πενταπλάσιο.

5. Παρατηρούν τα πάντα
Ειδικά τις μικρές, φαινομενικά άσχετες λεπτομέρειες. Είναι ο τρόπος τους να σε ανακαλύπτουν, κομμάτι-κομμάτι.

6. Προσπαθούν να σε βοηθήσουν
Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα μικροπροβλήματα που έχεις κάθε μέρα και στα μεγάλα δράματα. Ο δημιουργικός τύπος θα τα αντιμετωπίσει όλα με την ίδια σοβαρότητα και δεν θα ηρεμήσει μέχρι να ξέρει ότι είσαι καλά. Μερικές φορές ακόμα κι όταν δεν το χρειάζεσαι.

7. Προσπαθούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί το μυαλό σου
Επειδή, για αυτούς, είμαστε ο τρόπος που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Και θα ενθουσιαστούν σαν παιδιά κάθε φορά που ανακαλύπτουν κάτι που δεν ήξεραν.

8. Σε συγκρίνουν με φανταστικούς χαρακτήρες
Η ζωή μιμείται την τέχνη. Ή το ανάποδο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θεωρούν πως η ζωή τους είναι τέχνη.

9. Σου μιλούν για τα όνειρά τους
Είναι ίσως από τα πρώτα πράγματα που θα μάθεις γι’ αυτούς. Είναι ο τρόπος τους να καταλάβουν αν θα τους στηρίζεις όσο χρειάζονται στο μέλλον.

10. Μερικές φορές, προτρέχουν
Θα υπάρξουν μέρες που ίσως νιώθεις ότι γνωρίζεστε χρόνια, και πως η σχέση σας μετράει πολύ περισσότερο καιρό (και οικειότητα). Καλώς ή κακώς, όταν ένας δημιουργικός άνθρωπος ξέρει τι θέλει, το παίρνει απόφαση και προσπερνάει τα αρχικά στάδια. Οι σχέσεις του δεν εξελίσσονται με τον φυσιολογικό, ανθρώπινο τρόπο. Αυτό είναι ένα ακόμα πράγμα που τον κάνει μοναδικό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v