Πώς να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου

Μπορεί μια σχέση που τελειώνει να οδηγήσει σε φιλία; Ας δούμε πότε μπορούμε όντως να παραμείνουμε φίλοι με τους πρώην.
Πώς να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου

Ας μιλήσουμε για ένα ερώτημα που βασανίζει πολύ κόσμο: Υπάρχει φιλία μετά τον χωρισμό; Μπορούμε να ξεχάσουμε την πίκρα και την απογοήτευση, και να βρούμε κάτι καινούριο και καλό;

Δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι η φιλία είναι πιθανότητα μετά το τέλος κάθε σχέσης, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί. Ναι, ακόμα κι αν ήσασταν τρελά ερωτευμένοι. Πώς θα μπορέσετε, λοιπόν, να αφήσετε το παρελθόν και να χτίσετε ένα τέλειο – πλατωνικό – μέλλον;

1. Έχει περάσει καιρός
Προφανώς, δεν πρόκειται να σου πούμε πως θα γίνεις κολλητή με τον πρώην σου αμέσως. Μπορεί να κάνετε και ένα εξάμηνο να μιλήσετε, ανάλογα του πόσο σοβαρή ήταν η σχέση σας. Όταν νιώσετε και οι δύο πως ειλικρινά το έχετε ξεπεράσει, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή.

2. Έχετε εξαντλήσει κάθε πιθανότητα επανασύνδεσης
Είχατε χωρίσει. Τα ξαναβρήκατε. Ξαναχωρίσατε. Με λίγα λόγια, η σχέση σας πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να την τελειώσετε οριστικά, κι έτσι ξέρετε πως δεν αξίζει να προσπαθήσετε άλλη μια φορά – ερωτικά, δηλαδή.

3. Εκτιμάτε ο ένας τον άλλο
Ή, με πιο απλά λόγια, κανείς σας δεν είναι μ***κας. Σκέψου να γινόσουν φίλη με το πιο απαίσιο πρώην σου, και να έπρεπε να εξηγείς πως κάποτε ήσασταν μαζί. Αν είναι, λοιπόν, να προσπαθήσετε να συμφιλιωθείτε, σκέψου αν είναι καλός άνθρωπος, και αν θέλεις να τον έχεις δίπλα σου.

4. Επικοινωνείτε
Είναι λογικό. Δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις φίλη με έναν πρώην που η επικοινωνία σας θύμιζε σπασμένο τηλέφωνο. Θες να μπορείς να μιλάς με τους φίλους σου για σοβαρά ζητήματα – και αν ένας από αυτούς τους φίλους τυχαίνει να είναι ο πρώην σου, που σε ξέρει τόσο καλά, αυτό είναι μπόνους!

5. Έχετε ειλικρινά προχωρήσει
Μπορεί να έχετε κάνει και οι δυο σας κάποια άλλη σχέση αφού χωρίσατε. Το μόνο που σας έχει μείνει είναι οι καλές αναμνήσεις, αλλά κανένα συναίσθημα, κανένας πόθος που αρνείστε να παραδεχθείτε. Η φιλία μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με μία σχέση, και αν όντως υπάρχει αγάπη μεταξύ σας, μπορείτε να τα καταφέρετε και να είστε ακόμα κομμάτι ο ένας στην ζωή του άλλου.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v