Σημάδια ότι η σχέση σας είναι υγιής

Αν είστε απ’ τους ανθρώπους που ανησυχούν συνεχώς για το πού βαδίζει η σχέση τους και αν τα πράγματα είναι καλά, έχουμε τις απαντήσεις.
Σημάδια ότι η σχέση σας είναι υγιής
Μήπως είσαι από τους ανθρώπους που, ακόμα κι αν όλα δείχνουν πως βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους, δεν μπορούν να σταματήσουν να ανησυχούν; Σαν να υπάρχει ένας φόβος ριζωμένος στο μυαλό σου, πως ανά πάσα στιγμή θα συμβεί κάτι κακό και όλα θα διαλυθούν; Θέλουμε να πάρεις μια βαθιά ανάσα, και να διαβάσεις παρακάτω. Και ίσως ανακαλύψεις πως η σχέση σου θα έπρεπε να σε κάνει να αισθάνεσαι πολλή περισσότερη ασφάλεια απ’ ό,τι νομίζεις.

1. Μπορείς να μιλάς ανοιχτά
Σε όλες τις σχέσεις προκύπτουν προβλήματα. Το ζήτημα είναι να μπορείτε να τα συζητάτε μεταξύ σας, και όχι να γκρινιάζετε σε τρίτους ή να ζητάτε συμβουλές. Όλοι μας κάνουμε υποχωρήσεις, αυτό δεν είναι κάτι αφύσικο. Αλλά όταν μπορούν και οι δύο σύντροφοι να διεκδικούν το δίκιο τους, και να καταλήγουν στην μέση οδό, τότε ξέρεις πως τα πράγματα πάνε καλά.

2. Μαλώνετε…
…και το προσπερνάτε. Όπως είπαμε, διαφωνίες υπάρχουν πάντα. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα ενοχλήσετε ο ένας τον άλλο, άνθρωποι είστε. Το τρομακτικό θα ήταν αν συμφωνούσατε στα πάντα. Εφόσον μπορείτε να λύσετε τις διαφορές σας με διάλογο και δεν μένετε εκεί, αφήνοντας τις μικροενοχλήσεις να βράζουν μέσα σας, τα πράγματα είναι εντάξει. Και, αν μερικές μέρες πέσετε στο κρεβάτι μαλωμένοι, ξέρετε πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

3. Ο καθένας τον χώρο του
Ακόμα κι αν μένετε μαζί, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είστε αχώριστοι, και φροντίζετε να απολαμβάνετε ο καθένας την δική του ζωή εξίσου με την κοινή σας. Έχετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, τις παρέες σας. Αυτό σημαίνει πως πιστεύετε και οι δύο στην σχέση σας, πως λίγος χρόνος χωριστά δεν πρόκειται να φέρει τίποτα κακό.

4. Έρχεστε κοντά
Δεν χρειάζεται να κάνετε κάθε μέρα σεξ. Δεν χρειάζεται καν να κοιμάστε συνεχώς στο ίδιο κρεβάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να δείχνετε την αγάπη σας. Δεν παραλείπετε να φιληθείτε πριν βγείτε από το σπίτι. Έχετε κάποιο γλυκούλι παρατσούκλι που μόνο εσείς χρησιμοποιείτε. Κάνετε πού και πού κάτι όμορφο ο ένας για τον άλλο.

5. Εμπιστεύεστε
Δεν ανησυχείτε για πράγματα χωρίς λόγο. Έχετε ξεπεράσει κάθε στάδιο χαζής, αδικαιολόγητης ζήλειας, κι έχετε διαπιστώσει με χαρά πως η εμπιστοσύνη είναι πιο σέξι από την ένταση. Άλλωστε, η σχέση σας είναι καταφύγιο από το στρες, όχι πηγή για περισσότερο.

6. Παίρνετε μαζί αποφάσεις
Ξέρετε πως οι σημαντικές αποφάσεις χρειάζονται δύο για να ληφθούν. Σε πολλά πράγματα που αφορούν την σχέση σας, το εγώ έχει πάψει να υπάρχει. Στην αρχή μπορεί να ήταν λίγο δύσκολα, να νιώσατε πως χάνετε την ανεξαρτησία σας. Δεν σας πήρε όμως πολύ καιρό για να καταλάβετε πως η συνεννόηση έρχεται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φανταζόσασταν. Όλα είναι θέμα σεβασμού.

7. Δεν ξεχνάτε τις μαγικές λέξεις
Σ’ αγαπώ, Συγγνώμη κι Ευχαριστώ. Μικρές λεξούλες με τεράστιο νόημα, και ξέρετε να τις χρησιμοποιείτε.

8. Νιώθετε ευτυχισμένοι
Δεν λέμε ότι κάθε μέρα θα είναι σαν παιδική χαρά, κάθε άλλο. Όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες – ακόμα και κακές εβδομάδες, μήνες. Στηρίζετε, όμως, ο ένας τον άλλο. Όταν χρειάζεται, κουβαλάτε για λίγο το βάρος της σχέσης μέχρι ο/η σύντροφός σας να ξεκουραστεί. Και ξέρετε πως, όσες κακές μέρες κι αν περάσουν, μπορείτε να γελάσετε. Αυτά τα μικρά, καθημερινά που λένε; Όντως είναι τα πιο σημαντικά στην ζωή…

Θοδωρής Διάκος


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v