6 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκ.
2 μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες, κομμένες σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ.
2 σκ. σκόρδο, αξεφλούδιστες, ελαφρώς κοπανισμένες με τη λάμα ενός μαχαιριού
2-3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες πάχους περίπου 0,5 εκ.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φουσκωτή κ.σ. garam masala (ή κάρυ)
1 κ.γλ. ginger σε σκόνη
¼ - ½ κ.γλ. μπούκοβο
Αλάτι
2 κεσέδες στραγγιστό γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά των 200 γρ. (ο ένας για τη γέμιση της τάρτας και ο άλλος για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στη λειτουργία του αέρα και της κάτω αντίστασης.
Αφαιρούμε από τις ροδέλες των ντοματών τα σπόρια, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι. Το βοηθάμε με αλάτι και ελάχιστο νερό για να αχνιστεί χωρίς να πάρει χρώμα.
Μόλις μαραθεί και μαλακώσει καλά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μοσχομυρίσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τις πιπεριές και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με ξεσκέπαστο σκεύος αυτή τη φορά, μέχρι να μαλακώσουν και οι μελιτζάνες. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα λαχανικά και εάν δούμε ότι έχουν ακόμη υγρά τα σουρώνουμε.
Αφαιρούμε το σκόρδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Προσθέτουμε τον ένα κεσέ γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε μία φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου περίπου 25 εκ. με το φύλλο της ζύμης και βάζουμε τη γέμιση. Τοποθετούμε στην επιφάνεια τις ροδέλες των ντοματών.
Φτιάχνουμε ένα «κάδρο» με τη ζύμη περιφερειακά.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο κάτω μέρος του φούρνου, να εφάπτεται με αυτό και ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και να καψαλιστούν οι ντομάτες.
Αφήνουμε την τάρτα να χλιάνει πριν να την κόψουμε.