Κριθαράκι με μύδια και ζαφορά (κρόκο Κοζάνης)

Κριθαράκι με μύδια και ζαφορά (κρόκο Κοζάνης)
30'

Προετοιμασία

20'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

3

Μερίδες

Υλικά:

  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης σε κλωστές (ή 1 φακελάκι σε σκόνη), μουλιασμένες για 1 ώρα σε μπολ με 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλαρί σέλερι, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό φινόκιο, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη με το ειδικό εργαλείο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί ή ούζο ή τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 500 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή ψαριών ή νερό
  • 750 γρ. μύδια με το κέλυφος, καλά πλυμένα και βουρτσισμένα για να βγει το «μουστάκι» τους
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4 ή 1 ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους
  • Αλατοπίπερο
  • Άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v