Σούπα χαρίρα, η ρεβιθάδα του Μαρόκου

Σούπα χαρίρα, η ρεβιθάδα του Μαρόκου
15'

Προετοιμασία

60'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 1 μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτο κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 γεμάτο κ.γλ. μαροκινή καυτερή σάλτσα harissa (ή μπούκοβο, με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μπαστουνάκια σέλερι ,κομμένα σε ροδέλες
  • 700 ml τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή συσκευασμένη)
  • 3 ματσάκια φρέσκα βότανα (μαϊντανό, κόλιανδρο, μυρώνια), ψιλοκομμένα (εάν δεν μας αρέσει ή δεν έχουμε κάποιο από αυτά, συμπληρώνουμε με τα άλλα)
  • 250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα (όχι χυλωμένα)
  • Σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 100 γρ. φακές (άβραστες)
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v