1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 φοινόκιο (ψιλοκομμένο)
3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
150g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
100g ούζο Mυτιλήνης
300g σάλτσα φρέσκιας τομάτας
250g ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1κ.γ ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι φρέσκο μάραθο (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τις σουπιές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέστε το ξερό κρεμμμύδι ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φοινόκιο και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέστε τις σουπιές και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, να ασπρίσουν.
Τέλος σβήστε με το ούζο και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 40-45 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές.
Προσθέστε το ρύζι, λίγο αλάτι ακόμα, πιπέρι και αλλά 2 ποτήρια νερό, ανακατέψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να είναι χυλωμένο. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσέχουμε αν χρειάζεται το φαγητό και άλλο νερό.
Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε τον φρέσκο μάραθο και σερβίρετε.