Τα κεράσια είναι θησαυρός!

Το απόλυτα καλοκαιρινό φρούτο είναι διατροφικός θησαυρός… τσέπης. Δείτε γιατί πρέπει να κρατάτε… μεγάλο καλάθι.
Τα κεράσια είναι θησαυρός!
Τραγανά, νόστιμα, με υπέροχο χρώμα και άκρως θρεπτικά, τα κεράσια είναι από τα πιο υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα. Κρατήστε μεγάλο καλάθι λοιπόν, και δείτε δέκα καλούς λόγους για να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

* Είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, ουσίες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

* Έχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Αυτές έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.

* Bοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.

* Περιέχουν μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Η μελατονίνη βοηθάει επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βοηθά στον υγιή ύπνο, αλλά και στην διατήρηση υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος.

* Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

* Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ιατρικής του «Wood Johnson» Medical School, τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. 

* Αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης, προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.

* Είναι ό,τι πρέπει για διατροφή, αφού έχουν μικρή θερμιδική απόδοση και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.

* Βοηθούν στην αντιμετώπιση της  αναιμία;, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.

* Η κατανάλωσή τους ευνοεί την παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v