Εσύ ακόμα να βάλεις ξηρούς καρπούς στο πρωινό σου;

Διατροφικός θησαυρός και πολύτιμη πηγή ενέργειας, οι ξηροί καρποί θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου, αν τους εντάξεις στο πρωινό σου.
Εσύ ακόμα να βάλεις ξηρούς καρπούς στο πρωινό σου;

«Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμοι για τη διατροφή μας, καθότι πλούσιοι σε καλής ποιότητας λιπαρά και φλαβονοειδή, όπως και σε βιταμίνες και μέταλλα» διαβάζουμε στο Iatronet.gr. «Η καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας ξηρών καρπών στο πλαίσιο ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι παίρνουμε επαρκείς ποσότητες βιταμινών και μετάλλων».

Συγκεκριμένα, οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη πηγή Βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τον οργανισμό από τη δράση των ελεύθερων ριζών και βιταμινών του συμπλέγματος Β, που απελευθερώνουν ενέργεια από το μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών και θεωρούνται απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης πλούσιοι σε σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό (ιχνοστοιχείο που συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό) και σελήνιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση που φαίνεται ότι προστατεύει από τον καρκίνο.

Όλη αυτή η ενέργεια, και η αναζωογονητική τους δράση, κρίμα δεν είναι να σπαταλιέται κάτω από μεγατόνους αλκοόλ, επειδή βασικά ξηρούς καρπούς τρως μόνο στα μπαρζ; Δεν θα ήταν, ας πούμε, πολύ πιο χρήσιμη το πρωί που σκουντουφλάς από τη νύστα και χρειάζεσαι κάτι να σου δώσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα;

Πώς θα βάλεις, λοιπόν, τους ξηρούς καρπούς στο πρωινό σου; Να μερικές ιδέες.

- Smoothie με μπανάνα, γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς

- Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μέλι

- Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς. Εδώ μια εύκολη συνταγή για να τις φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα

- Μπάρες με κάσιους και φυστικοβούτυρο. Συνταγή εδώ, δεν χρειάζονται καν ψήσιμο.

- Ψωμί ολικής άλεσης με cottage cheese, μέλι, αμύγδαλα, καρύδια και κανέλα.

- Γιαούρτι με βρώμη, cranberries ή σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

- Δημητριακά αναμεμειγμένα με ξηρούς καρπούς και ένα ποτήρι γάλα, ή γιαούρτι.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v