Αυτές οι τροφές καθυστερούν τη γήρανση

Ποια τρόφιμα μπορούν να ελαττώσουν τη φθορά του χρόνου πάνω μας; Επιλογές για να πάρετε… χρόνια πίσω.
Αυτές οι τροφές καθυστερούν τη γήρανση
Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία.

(λίκνισμα μέσης)

Εντάξει, υπάρχουν όμως τρόποι να καθυστερήσουμε το γήρας και τις επιπτώσεις του στο σώμα μας.

Αρχικά, κόβουμε το τσιγάρο. Στη συνέχεια, ξεκινάμε γυμναστική.

Α, και φροντίζουμε να βάλουμε στην (ισορροπημένη) διατροφή μας τροφές όπως οι παρακάτω.

Νερό

Η ενυδάτωση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της καλής υγείας και της νεανικής εμφάνισης. Το νερό βοηθά το δέρμα μας να παραμείνει ελαστικό, ενώ πέρα από την υγεία του δέρματος, παίζει ρόλο-κλειδί στις περισσότερες σωματικές λειτουργίες.

Καρότα

Το β-καροτένιο, που το βρίσκουμε στα καρότα και στα υπόλοιπα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, μπορεί να μειώσει τη ζημιά που κάνει ο ήλιος στο δέρμα μας, κάνοντάς το πιο λαμπερό και σφριγηλό.

Κανέλα

Τα αντιοξειδωτικά είναι το «κλειδί» για την παράταση της νεότητας αφού εμποδίζουν την καταστροφική οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. Στην ψηλότερη θέση της λίστας των τροφών με αντιοξειδωτική δράση… βασιλεύει η κανέλα.

Κρασί

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες προστατεύει από τις καρδιαγγειακές νόσους, τον διαβήτη και την απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Το κρασί συγκεκριμένα, περιέχει ρεσβερατρόλη, συστατικό που συμβάλλει στα οφέλη και σύμφωνα με έρευνες σε ζώα, μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια που επιβραδύνουν το κυτταρικό γήρας.

Πουλερικά

Η καθαρή πρωτεΐνη είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος. Πέρα από τα ψάρια και τα πουλερικά, τα αυγά και το τυρί είναι και αυτά καλές πηγές πρωτεΐνης, η οποία με τη σειρά της "χτίζει" το κολλαγόνο.

Σπανάκι

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Ε. Η πρώτη βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ η δεύτερη είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση και σημάδια στο δέρμα.

Μαύρη σοκολάτα

Η…. μαύρη μαύρη σοκολάτα, ήτοι με περισσότερο από 70% περιεκτικότηΤα σε κακάο, πέρα από το να μας προσφέρει απόλαυση χωρίς (πολλές) θερμίδες, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ουσίες που προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πράσινο τσάι

Πέρα από το αδυνάτισμα, το τσάια συμβάλλει στην καλή υγεία των αγγείων. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε κατεχίνες, ουσίες που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα αγγεία, ενώ παράλληλα προκαλούν αγγειοδιαστολή, διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v