Οι τροφές που κάνουν καλό στην επιδερμίδα

Δέκα τροφές που μας χαρίζουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που κάνουν την επιδερμίδα μας να λάμπει από υγεία.
Οι τροφές που κάνουν καλό στην επιδερμίδα
Η υγιής επιδερμίδα δεν αποκτάται μόνο φροντίζοντάς την… απ’ έξω, με κρέμες και προϊόντα περιποίησης. Πρέπει να την περιποιούμαστε και από μέσα προς τα έξω, κάτι που γίνεται δυνατό μόνο με την σωστή διατροφή, η οποία θα μας χαρίσει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες εκείνες που «θρέφουν» την επιδερμίδα και κάνουν το δέρμα μας λαμπερό και σφριγηλό. Ιδού δέκα τροφές που μας κάνουν… να λάμπουμε.

Πράσινο τσάι
Περιέχει πολυφαινόλες, ήτοι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν όχι μόνο το δέρμα αλλά ολόκληρο τον οργανισμό μας. Θεωρείται μάλιστα ότι έχει αντικαρκινική δράση, ενώ περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. 

Γλυκοπατάτα
Εξαιρετική πηγή β-καροτενίου που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α εντός του οργανισμού μας, η γλυκοπατάτα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Επιπλέον, διαθέτει άφθονη βιταμίνη C και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Όλα τα παραπάνω συντελούν σε ένα υγιές και σφριγηλό δέρμα.

Φράουλα
Χρήσιμος σύμμαχος για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, η φράουλα διαθέτει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την καταστροφή του κολλαγόνου, προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και καταπολεμούν… τα σπυράκια.

Αγγούρι
Ιδανικό λαχανικό για ενυδάτωση, το αγγούρι είναι 96% νερό, κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωσή του «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα και εμποδίζει την ξηροδερμία.

Σολομός
Πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ο σολομός μας χαρίζει την αντιοξειδωτική του δράση, που βοηθά στον «καθαρισμό» της επιδερμίδας. Μειώνει παράλληλα τον κίνδυνο παθήσεων του δέρματος που σχετίζονται με φλεγμονές, όπως το έκζεμα.

Ντομάτα
Το λυκοπένιο που διαθέτει η ντομάτα είναι μια αντιοξειδωτική ουσία που μας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τις επιπτώσεις τους στην επιδερμίδα μας. Βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Πιπεριές
Η καψαϊκίνη που διαθέτουν οι (καυτέρες κατά βάση) πιπεριές είναι μια ουσία που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην αποβολή τοξινών από την επιδερμίδα και της επιτρέπει να λάμψει. Επιπλέον, διαθέτουν άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό – μεταξύ άλλων και – στο δέρμα.

Μούρα
Τα μούρα… κάθε χρώματος (βατόμουρα, μύρτιλλα, φραμπουάζ κλπ) διαθέτουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που θεωρείται πως έχουν αντιγηραντική δράση.

Καρότα
Πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε, αλλά και σε καροτενοειδή, τα καρότα χαρίζουν φυσική λάμψη στην επιδερμίδα, εμποδίζοντας τον σχηματισμό ρυτίδων και ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα του δέρματος.

Αβοκάντο
Περιέχει δυνατό συνδυασμό βιταμινών (όπως Α, C και E) και κάλιο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Όλες αυτές οι ουσίες βοηθούν στην ενυδάτωσή του δέρματος.

Με πληροφορίες από iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v