Οι διατροφικές αλλαγές που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το ήξερες ότι με κάποιες απλές αλλαγές στη διατροφή σου μπορείς να βελτιώσεις κατά πολύ το βάρος – και την υγεία σου;
Οι διατροφικές αλλαγές που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Κάποιες φορές τα σημαντικά αποτελέσματα απαιτούν απλώς κάποιες μικρές αλλαγές από πλευράς μας. Αυτό ισχύει και στη διατροφή σου.

Φάε περισσότερη πρωτεΐνη για καλύτερο μεταβολισμό

Παράλληλα θα μειώσεις την όρεξή σου μέσα στη μέρα, θα αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα (αν γυμνάζεσαι) και θα μπεις στον σωστό δρόμο για να κάνεις ακόμα περισσότερες αλλαγές στη διατροφή του προς το καλύτερο.

Ξεκινά την ημέρα με ένα καλό πρωινό με αυγά

Εξίσου βασική διατροφή αλλαγή που πιθανώς να μην ήξερες ότι μπορεί να σε βοηθήσει. Κάνε πέρα τα δημητριακά τα οποία είναι γεμάτα επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη και αντικατέστησέ τα με αυγά: είναι άκρως θρεπτικά, και μπορούν να σε βοηθήσουν να  χάσεις λίπος αν τα φας το πρωί

Πέτα τους χυμούς και φάε τα φρούτα σου

Δεν είναι τόσο «υγιεινοί» όσο νομίζεις. Για την ακρίβεια κάποιοι περιέχουν το ίδιο ποσοστό ζάχαρη όσο ένα ζαχαρούχο αναψυκτικό. Τα φρούτα από την άλλη πλευρά είναι πλούσια σε ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενώ τα σάκχαρά τους χωνεύονται πιο αργά και δεν προκαλούν αυξήσεις στο σάκχαρο στο αίμα που θα σε κάνουν να πεινάς.

Φάε πρώτα τη σαλάτα

Είναι ένα καλό τρικ για να σιγουρευτείς ότι θα καταναλώσεις επαρκείς ποσότητες θρεπτικών λαχανικών. Επίσης, θα πεινάς λιγότερο στη συνέχεια και πιθανώς να καταναλώσεις μικρότερες μερίδες φαγητού μετά και άρα περισσότερες θερμίδες στο τέλος της ημέρας χάνοντας εν τέλει βάρος. Επίσης η κατανάλωση λαχανικών πριν από ένα γεύμα με υδατάνθρακες έχει ευεργετικές ιδιότητες στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βγάλε τα προϊόντα «διαίτης» από τη λίστα σου

Μπορεί να έχουν λιγότερα λιπαρά, όμως αυτό που δεν ήξερες (και θα καταλάβαινες αν κοίταζες την ετικέτα) είναι πώς, για να εξισορροπήσουν την έλλειψη γεύσης περιέχουν αρκετή ζάχαρη και άλλα ενισχυτικά

Φάε σε μικρότερο πιάτο

Έχει αποδειχτεί πως το μέγεθος των πιάτων που τρως μπορεί να επηρεάσει πόσο τρως. Όταν τρως από μεγάλο πιάτο οι μερίδες φαίνονται μικρότερες, ενώ σε μικρό πιάτο μεγαλύτερες. Βάσει ερευνών, οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε μέχρι και 30% παραπάνω όταν το φαγητό τους σερβίρεται σε μεγάλο μπολ ή πιάτο. Η κατανάλωση φαγητού από μικρό πιάτο «κοροϊδεύει» το μυαλό και το κάνει να πιστεύει ότι τρως περισσότερο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v