Ένας ξεχωριστός συνδυασμός γαστρονομίας και αυθεντικών γεύσεων

Ο αγαπημένος μας Μακεδονικός Χαλβάς πρωταγωνιστεί με τη νοστιμιά του στα μενού μεγάλων εστιατορίων της Αθήνας.
Ένας ξεχωριστός συνδυασμός γαστρονομίας και αυθεντικών γεύσεων

Τα γλυκά μπορεί να έρχονται τελευταία στα μενού των εστιατορίων, κανείς όμως δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Κάθε χρόνο νέες γεύσεις και συνδυασμοί που χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα και γοητεία, έρχονται να μας εκπλήξουν και να δώσουν μια διαφορετική νότα στον ουρανίσκο μας.

Ο γαστρονομικός χάρτης είναι γεμάτος από γευστικούς «πειρασμούς» και γλυκές απολαύσεις που μας φέρνουν καθημερινά όλο και πιο κοντά στην κουλτούρα αλλά και τον πολιτισμό μιας ολόκληρης γαστρονομικής ιστορίας.

Κεφάλαιο της ιστορίας αυτής και ο Μακεδονικός Χαλβάς, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής και, μέσα από τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων που παρουσιάζει, έχει σταθερή θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ως η «νούμερο ένα» επιλογή για γλυκό. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, εάν κατά την επίσκεψή σας σε ένα από τα αγαπημένα σας εστιατόρια ανακαλύπτατε ένα semifreddo, ένα μπακλαβά ή ένα millefeuille με Μακεδονικό Χαλβά;

Αυτό το μήνα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το Γλυκό Που Κάνει Καλό παίρνει νέες διαστάσεις και αποτελεί τη βάση για ιδιαίτερες προτάσεις που δημιουργούνται με μεράκι και φαντασία, με την υπογραφή σπουδαίων chef της ελληνικής γαστρονομίας! Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιδιαίτερα γλυκά, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την πλούσια και αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά υιοθετώντας, παράλληλα, τις «προσταγές» της νέας γαστρονομικής σκηνής.

Επτά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Αθήνας, εντάσσουν στο μενού τους τις πιο αναπάντεχες γλυκές δημιουργίες με βασικό συστατικό το Μακεδονικό Χαλβά. Aθήρι, Άνετον, Ανθός, ΜΑΝΗΜΑΝΗ, 2MAZI, Balthazar και Κ8Point αποτελούν τη λίστα των εστιατορίων που θα «φιλοξενήσουν» στο μενού τους το Γλυκό Που Κάνει Καλό, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αθήρι: Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμυγδάλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ

K8Point: Millefeuille με κρέμα Μακεδονικού Χαλβά και καραμελωμένο μήλο

Βalthazar: Semifreddo Mακεδονικού Xαλβά πάνω σε τραγάνο μπισκότο απο φιστίκι Aιγίνης, Ναμελάκα φιστίκι Αιγίνης και sorbet λουκούμι

2Μαζί: Τάρτα με Μακεδονικό Χαλβά, mousse σοκολάτας και sauce μανταρίνι

 
Ανθός: Μπακλαβάς με Μακεδονικό Χαλβά, αμύγδαλα και σιρόπι πορτοκάλι
 
 
 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Τάρτα Σοκολάτας με Μακεδονικό Χαλβά, παγωτό βανίλια και καραμελωμένα αμύγδαλα

Επισκεφθείτε κι εσείς τα αγαπημένα σημεία της πόλης και απολαύστε τις πιο γλυκές γευστικές εκπλήξεις με Μακεδονικό Χαλβά, το Γλυκό Που Κάνει Καλό…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v