Σε ποιο μουσείο θα δοκιμάσετε αραβική κουζίνα; Ποια ταράτσα απολαμβάνει την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα; Ποια εστιατόρια ξενυχτούν μέχρι τα Μεσάνυχτα; Δοκιμάσαμε τις κουζίνες πέντε αθηναϊκών μουσείων και γκαλερί και εκτιμήσαμε την (άλλη) τέχνη τους.
Πού θα φάτε ναπολιτάνικη πίτσα με… πιστοποιητικό γνησιότητας; Πού θα βρείτε το πιο σπιτικό περιβάλλον για να γευτείτε τα «μυστικά» του ξυλόφουρνου; Ποιοι σεφ έχουν μυστικές συνταγές σάλτσας; Παίρνουμε θέση στα τραπέζια δέκα «ιταλικών» διευθύνσεων και δοκιμάζουμε τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.
Στο ψηλότερο μπαλκόνι του Club Hotel Casino Loutraki, με θέα το απέραντο γαλάζιο, ο chef Κωνσταντίνος Παράσχης δημιουργεί εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις που μας ταξιδεύουν από την Ελλάδα μέχρι την Ασία.
Πρωτότυπες συνταγές, εμμονή με τα υλικά, λαχταριστά πιάτα, εξαιρετικές τιμές. Το Il Fuco της Αργυρούπολης δεν είναι ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Είναι λόγος για να αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για την κουζίνα της γείτονος.
Τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν, οι ελληνικές γεύσεις βάζουν τα… σαρακοστιανά τους και πέντε αθηναϊκά εστιατόρια μας κακομαθαίνουν με νηστίσιμα μενού που υστερούν σε κρέας αλλά όχι σε γεύση.
Ιδιαίτερο περιβάλλον, πρωτότυπες μουσικές, καλό φαγητό. Ο Βάτραχος που μαγειρεύει στον Κεραμεικό δεν επενδύει σε γαστρονομικές κορώνες, αλλά σε προσεγμένα υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μεράκι στο μαγείρεμα.
Ποιος φτιάχνει το καλύτερο καλαμάκι στην Αθήνα; Πού θα βρω αρνίσιο ντονέρ; Συναγωνίζεται κανείς το κεμπάπ του Θανάση; Πόσο κάνει το οικονομικότερο σουβλάκι; Το in2life… βάζει κιλά κι ανακαλύπτει τα είκοσι κορυφαία αθηναϊκά σουβλατζίδικα.
Θέλετε παραδοσιακή τσίκνα και ζωντανή μουσική; Θέλετε low budget κρεατοφαγία; Βαριέστε το σκέτο κρέας και προτιμάτε μια εναλλακτική έξοδο για φαγητό; Μήπως νοσταλγείτε ένα ικαριώτικο γλέντι; Η φετινή Τσικνοπέμπτη τα έχει όλα.
Menu degustation ή tapas; Ακριβές gourmet δημιουργίες ή οικονομικό delivery; Ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Γώγος συνδυάζουν τα ασυνδύαστα στο εστιατόριό τους στην Πλάκα, που έχει κάτι για όλους.
Ακριβή η υψηλή γαστρονομία; Όχι πια. Επτά από τα καλύτερα αθηναϊκά εστιατόρια προσαρμόζονται στις τάσεις των καιρών και προσφέρουν οικονομικά μενού που ξεκινούν από 25 ευρώ το άτομο. Ναι, ισχύουν και βράδια και Σαββατοκύριακα.