Βγήκαμε για φαγητό στη Γλυφάδα με 15€

Νόστιμα μεζεδάκια, εκλεκτό κρέας, μακαρονάδες και burgers γεμίζουν το στομάχι μας στα Νότια Προάστια, χωρίς να αδειάζουν την τσέπη μας.
Βγήκαμε για φαγητό στη Γλυφάδα με 15€
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Γλυφάδα και οικονομία στο φαγητό; Γίνεται; Γίνεται. Το high class προάστιο πέρα από τις «τσιμπημένες» τιμές προσφέρει και εναλλακτικές επιλογές για νοστιμότατα γεύματα τα οποία δεν… τσούζουν την τσέπη.

Από burger και μακαρονάδες, μέχρι λαχταριστά μεζεδάκια, κρεατοφαγία και άρωμα θάλασσας, ιδού πέντε νότιες διευθύνσεις για καλό φαγητό, χωρίς πολλά πολλά (ευρώ).

Pasta Viva
Μαραγκού 7, τηλ: 2108945050

Ζήτω η pasta! Σε έναν απλό χώρο στη Γλυφάδα (και ένα ακόμα στη Δάφνη) το Pasta Viva σερβίρει σούπερ οικονομικές και νόστιμες μακαρονάδες σε μεγάλη ποικιλία. Το κάθε ζυμαρικό έχει μόλις 5€, ενώ μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι η καρμπονάρα, η άλτο μάρε με φιλέτο τόνου, ελιές και κάπαρη, η καυτερή Vesuvio με μπέικον και πιπεριές και η Osteria με φιλετάκια από κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριά,καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος. Δείτε όλες τις μακαρονάδες του εδώ. Από τις σαλάτες, νόστιμες επιλογές είναι η Capreze με καρδιές γαλλικής σαλάτας, μοτσαρέλα, ντομάτα και pesto και η ομώνυμη του μαγαζιού με ρόκα, μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα και sauce βινεγκρέ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5,40€.

Burger Joint
Φοίβης 17, τηλ: 210 8940260

Ξεκίνησε από το Ψυχικό, και δεν άργησε να επεκταθεί και στα νότια. Φτιαγμένο από κρέας Aberdeen Angus, το λαχταριστό μπιφτέκι του Burger Joint συνοδεύεται από εξαιρετικές, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες –τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε στην gourmet εκδοχή, με λιωμένο τυρί fondina και λάδι τρούφας. Μεγάλο hit του μενού αποτελεί το το Hangover Burger με αυγό και μπέικον και το Mushroom Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και τυρί emmental. Σταθερή αξία η εξαιρετική Ceasar’s, ενώ ειδική μνεία αξίζει η σπιτική, δροσιστική λεμονάδα. Ο χώρος είναι απλός, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς διακόσμησης με τα λευκά τούβλα στους τοίχους να κάνουν κοντραστ με τις σκουρόχρωμες καρέκλες και τους πάγκους. Οι τιμές για τα burger ξεκινούν από 7€.

Ελληνικό
Λαζαράκη 28, τηλ: 2117905411, 2106829469

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πρωτοάνοιξε, στη Γλυφάδα, το συμπεθέστατο αυτό ουζομεζεδοπωλείο στολίζει τον μικρό του εσωτερικό χώρο με μεγάλα ράφια όπου δεσπόζουν πάσης φύσεως προϊόντα μπακάλικου και σερβίρει μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια γης και θάλασσας, τα οποία συνοδεύει με επίσης μεγάλη ποικιλία από χύμα και εμφιαλωμένα τσίπουρα και ουζάκια. Εδώ δοκιμάζουμε ωραιότατο ρολό μελιτζάνας με σουτζουκάκι, κεφτεδάκια σχάρας, κρεμμυδοντολμάδες, κοτόπουλο σαγανάκι με σάλτσα, σαγανάκι με αρσενικό Νάξου και σούπερ πανσέτες. Συνοδεύουμε με χύμα ουζάκι ή τσίπουρο και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ κατ΄άτομο.

Τσι Τσι
Αγγελου Μεταξα 50, τηλ: 2108985531

Μοντέρνο ψητοπωλείο το οποίο απολαμβάνει έναν από τους πιο άνετους και ευρύχωρους χώρους που έχουμε επισκεφθεί σε μαγαζιά του είδους και έναν εξίσου… άνετο γευστικά κατάλογο με πάσης φύσεως κρεατολαγνικές γεύσεις. H σαλάτα «Τσι Τσι» είναι εξαιρετική και τεράστια σε μέγεθος και περιέχει ψητά λαχανικά και κατίκι δομοκού, οι πατατούλες σερβίρονται κομμένες στρογγυλές και τραγανές, ενώ από τα «κυρίως» ο κατάλογος περιλαμβάνει πλην των κλασσικών σουβλακο-γεύσεων εξαιρετικό κεμπάπ σε μερίδα ή τυλιχτό, ψητό λουκάνικο και πανσετάκι, φέτα λαχταριστή σε φύλλο κρούστας, πατάτα ψητή με σος σκόρδου και παρμεζάνα και ωραιότατα κεφτεδάκια τηγανιτά «της γιαγιάς». Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€ κατ’ άτομο, χωρίς κρασί.

MEZZE Glyfada
Μεταξά 34 και Φοίβης 11, τηλ: 210 8980480

Θα το βρείτε σε έναν πανέμορφο χώρο στο κέντρο της Γλυφάδας, με άρωμα μοντέρνο και μεσογειακό, που συνδυάζει πινελιές διακόσμησης από παλιά σπίτια με μοντέρνα φωτιστικά και ξύλινες τραπεζαρίες. Το μενού «τιμά» τόσο τους στεριανούς όσο και τους θαλασσινούς μεζέδες με την ίδια ποιότητα, έτσι έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πιάτα όπως ντακάκια με φέτα, αυγά μάτια με πατάτες και σουτζούκι, κεφτεδάκια με χειροποίητη σάλτσα BBQ, ωραιότατα μύδια αχνιστά, μπρουσκετάκια με ψητές σαρδέλες και σούπερ κριθαρότο με γαρίδες. Αν δεν το παρακάνετε με τη… θάλασσα, τότε υπολογίστε κάτι λιγότερο από 15€ κατ’ άτομο με χύμα κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v