21 ιδέες για high tech χριστουγεννιάτικα δώρα

Tablets, smartphones, αξεσουάρ τεχνολογίας και άλλες προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων για κάθε budget, για να χαρίσετε στους… gadgetάκηδες φίλους σας.
21 ιδέες για high tech χριστουγεννιάτικα δώρα
του Χρήστου Τζώρτζη

Τα δώρα τεχνολογίας τείνουν να γίνουν σχεδόν διαχρονικά, καθώς είναι ευρείας αποδοχής και ίσως από τα πιο χρήσιμα δώρα που μπορείτε να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή και στον εαυτό σας

Οι παρακάτω προτάσεις δώρων τεχνολογίας έχουν επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να καλύψουν διάφορες και διαφορετικές ανάγκες, σε ένα σχετικά μεγάλο εύρος τιμών.

Apple iPad Mini (retina display) / iPad Air
Ένα από τα δύο νεότερα μέλη της οικογένειας των iPad της Apple, μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι διαφορές τους δεν είναι και τόσο σημαντικές και εστιάζονται κυρίως στο μέγεθος της οθόνης (7.87'' και 9.4'' αντίστοιχα), στις διαστάσεις και το βάρος. Έτσι, παρόλο που τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ποιοτική οθόνη τεχνολογίας Retina (υπέρ-υψηλή ανάλυση), το iPad Mini είναι σίγουρα πιο φορητό, ενώ το iPad Air διαθέτει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις.

Ενδεικτικές τιμές:
iPad Mini Retina Wi-Fi 16GB: €419
iPad Mini Wifi+Cellular 32GB: €469
iPad Air Wi-Fi 16GB: €509
iPad Air Wi-Fi Cell+Cellular 128GB: €909

Lenovo Yoga Tablet (8'' 3G 16GB)
Αν κάτι κάνει το tablet της Lenovo να ξεχωρίζει, αυτό αναμφισβήτητα είναι η πρωτοποριακή σχεδίασή του με την ανακλινόμενη βάση που σας επιτρέπει πολλαπλές λειτουργίες χρήσης. Τοποθετήστε το για παράδειγμα όρθιο για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, ή "ξαπλώστε" το υπό ρυθμιζόμενη κλίση, για άνετη πληκτρολόγηση. Το Yoga "φοράει" το σχετικά πρόσφατο Android 4.2, ενώ διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz για εκρηκτικές επιδόσεις.

Ενδεικτική τιμή: €329

Asus MeMo Pad ME102A (10.1")
Ένα οικονομικό tablet, το οποίο περιλαμβάνει όμως ιδιαίτερα "δυνατά" χαρακτηριστικά, τo Asus MeMo Pad ME102A διαθέτει οθόνη μεγέθους 10.1'' και ανάλυσης 1280x800, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.6GHz, 16GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η ονομαστική του αυτονομία ανέρχεται στις 9.5 συνεχής λειτουργίας. Όλα τα παραπάνω, θα σας κοστίσουν λιγότερο από €260.

Ενδεικτική τιμή: €258

Samsung Galaxy Tab III 7'' T2105 Kids
Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος τρόπος ώστε να μυηθούν οι νεαροί "χρήστες" στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας. Το T2105 της Samsung προορίζεται για χρήση από παιδιά, διαθέτοντας ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον εργασίας, εύκολα προσβάσιμο από τους μικρούς μας φίλους, αλλά και κατασκευή ανθεκτική στις πτώσεις και τις γρατσουνιές. Ο "παιδικός" του χαρακτήρας όμως, δε σημαίνει ότι υπολείπεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού περιλαμβάνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, αποθηκευτικό χώρο 8GB, αλλά και ανάλυση οθόνης 1024x600.

Ενδεικτική τιμή: €280

Samsung Galaxy Note 3 (4G Wi-Fi 32GB)
Ένα smartphone που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως "μικρό tabet", αφού η τεράστια πραγματικά οθόνη του μεγέθους 5.7", τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 1920x1080, δύσκολα συναντάται σε κινητά τηλέφωνα. Κατά τα άλλα, το Galaxy Note 3 ενσωματώνει την αιχμή της τεχνολογίας περιλαμβάνοντας πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.3GHz, αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 32GB, αλλά και την πιο πρόσφατη (σε ευρεία χρήση) έκδοση του Android, 4.3.

Ενδεικτική τιμή: €799

LG Optimus Optimus L9 II (3G Wi-Fi 8GB)
Αν θέλετε να δωρίσετε ένα σχετικά οικονομικό αλλά ταυτόχρονα πολύ ποιοτικό smartphone, το Optimus Optimus L9 II θέτει μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο της LG ενσωματώνει οθόνη τεχνολογίας IPS με διαγώνιο 4.7'' και ανάλυση HD (1280x720 pixels), είναι εξοπλισμένο με διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.4GHz και μνήμη RAM 1GB, ενώ διαθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 8GB, αλλά και κάμερα 8MPixel.

Ενδεικτική τιμή: €228

Sony SmartWatch SW-2
Ένα από τα πιο πρωτότυπα δώρα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι χρήστες smartphone ή tablet με Android, το συγκεκριμένο ρολόι χειρός της Sony επικοινωνεί με την Android συσκευή σας μέσω Bluetooth ή NFC (σχετικά πρόσφατη τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης) και εμφανίζει στην οθόνη του σημαντικές πληροφορίες όπως είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα SMS, το Facebook Status και πολλές ακόμα χρήσιμες (ή λιγότερο χρήσιμες) πληροφορίες. Το Sony SmartWatch SW-2 που συνεργάζεται με πολλές εφαρμογές του Google Play, σας επιτρέπει να ενημερώνεστε άμεσα, χωρίς καν να βγάλετε το κινητό σας τηλέφωνο από την τσέπη.

Ενδεικτική τιμή: €175

Lenovo IdeaPad Yoga 11 T30 (11.6")
Το κλασικό δίλημμα των καιρών μας, tablet ή laptop, βρίσκει την απάντησή του στο IdeaPad Yoga 11 της Lenovo. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει οθόνη αφής 5 σημείων και ανάλυσης HD (1366x768), η οποία περιστρέφεται κατά 360 μοίρες. Έτσι, σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ως tablet μπορείτε απλά να γυρίσετε την οθόνη και να την "κολλήσετε" στην πλάτη του laptop. Το IdeaPad Yoga 11 τρέχει τα καινούρια Windows 8, ενώ διαθέτει επεξεργαστή Tegra 3 της NVIDIA, με συχνότητα λειτουργίας στα 1.60 GHz.

Ενδεικτική τιμή: €599

Asus Transformer Book T100TA-DK002H (10'')
Η λογική του "2 σε 1" βρίσκει άψογη εφαρμογή στο Transformer Book T100TA της Asus. πρόκειται για ένα "mini", σε διαστάσεις, notebook που "τρέχει" τα πλέον πρόσφατα Windows 8.1, ενώ αφαιρώντας την αποσπώμενη οθόνη του, μπορείτε να έχετε στα χέρια σας ένα σύγχρονο tablet μεγέθους 10.1''. Παράλληλα, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Bay Trail-T Quad Core Z3740 στα 1.33 GHz, που ενσωματώνεται, εγγυάται άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις, όποια χρήση της συσκευής και αν επιλέξετε.

Ενδεικτική τιμή: €369

HP Slatebook 10-h000sv (10.1")
Ένα ακόμη "πολυμορφικό" notebook-tablet στις προτάσεις μας, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό. Το μοντέλο της HP το οποίο "τρέχει" την έκδοση 4.2 του Android, διαθέτει οθόνη 10.1'' με ανάλυση μεγαλύτερη της Full HD (1920x1200), επεξεργαστή NVIDIA Tegra 4 T40S με συχνότητα λειτουργίας στα 1.9GHz, ενώ διαθέτει και έξοδο HDMI για να προβάλλετε τις αγαπημένες σας ταινίες στη μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι.

Ενδεικτική τιμή: €499

Playstation 4
Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα, το οποίο θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τα μικρά, αλλά... και τα μεγαλύτερα παιδιά. Το Playstation 4 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη χώρα μας, περιλαμβάνει εξωπραγματικά για τα δεδομένα των gaming consoles χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit τεχνολογία, 8GB RAM και ενσωματωμένο δίσκο 500GB προσδίδοντας έτσι μια διαφορετική διάσταση στα video games. Ίσως παρόλα αυτά να δυσκολευτείτε να το βρείτε στην ελληνική αγορά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φουρνιά ήδη εξαντλήθηκε.

Ενδεικτική τιμή: €409

10 εναλλακτικές προτάσεις

Ας δούμε ορισμένες κατηγορίες δώρων τα οποία αξίζουν πραγματικά την προσοχή σας καθώς περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα και χρήσιμα προϊόντα τεχνολογίας για όλους.

1. Ακουστικά
Είτε τα χρησιμοποιήσετε στο tablet/smartphone σας, είτε στον υπολογιστή για gaming, τα ακουστικά "ψείρες" αλλά και η κλασική "στέκα" είναι πάντα μια εξαιρετική πρόταση για χριστουγεννιάτικο δώρο.

2. Bluetooth speaker για smartphone
"Ζευγαρώστε" ένα σετ bluetooth ηχείων με το smartphone σας και ακούστε την αγαπημένη σας μουσική μαζί με τους φίλους σας.

3. Θήκες για smartphone ή tablet)
Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο ή συγγενή σας που δεν έχει αγοράσει ακόμα θήκη για το smartphone ή το tablet του, μεριμνήστε εσείς για αυτό και... θα σας ευγνωμονεί. Προσέξτε μόνο να προτιμήσετε τις θήκες που κυκλοφορόν αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα μοντέλα αυτών των συσκευών.

4. Laptop case (back pack)
Μια τσάντα μεταφοράς laptop είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για να μεταφέρετε όσο και να προστατεύετε το laptop σας. Σκεφτείτε την πιθανότητα να δωρίσετε μια τέτοια τσάντα σε μορφή back pack - που τοποθετείται στην πλάτη και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τις νεαρότερες ηλικίες.

5. Smart TV box
Πρόκειται για μια γενικότερη κατηγορία προϊόντων που συνδέονται στην τηλεόραση και της προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα δυνατότητα πλοήγησης στο Διαδίκτυο, αλλά και αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα.

6. Εξωτερικός σκληρός δίσκος
Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν πρόκειται ποτέ "να πάει χαμένος", καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον υπολογιστή-laptop για την αποθήκευση των δεδομένων, όσο και σε έναν media player-Smart TV box για τη θέαση των αγαπημένων σας ταινιών στην τηλεόραση.

7. Πληκτρολόγια και ποντίκια
Ένα καλό πληκτρολόγιο ή ένα μοντέρνο ποντίκι είναι πάντα ένα πολύ καλό δώρο. Αν γνωρίζετε μάλιστα ότι ο αποδέκτης του δώρου παίζει video games στο PC, ένα gaming πληκτρολόγιο/ποντίκι, θα τον χαροποιήσει ιδιαίτερα.

8. Ηχεία
Για το PC υπάρχουν πολλές και οικονομικές λύσεις, όσον αφορά την αγορά ηχείων. Για ταινίες και παιχνίδια, μπορείτε να προτιμήσετε ένα σετ 5.1, χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να βάλετε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Όσον αφορά τις φορητές συσκευές, υπάρχει τεράστια ποικιλία σε στερεοφωνικά (και όχι μόνο) ηχεία, με ιδιαίτερα μοντέρνο design.

9. Powerline Ηome plug
Με τη συνδρομή των συγκεκριμένων συσκευών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο, για τη μεταφορά δεδομένων. Με απλά λόγια, η τεχνολογία Powerline Ηome plug σας επιτρέπει να δικτυώσετε (ενσύρματα) τις συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές σας (PC, laptop, TV κτλπ), αλλά και να "βγείτε" στο Internet χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρικές πρίζες των τοίχων.

10. IP camera
Οι κάμερες IPs μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως για παρακολούθηση χώρων. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι σχετικά οικονομικές, ενώ μπορείτε να τις ελέγχετε από οποιοδήποτε PC με σύνδεση στο Internet.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v