Playstation 3 Super Slim: Το lifting μιας παιχνιδομηχανής

Σχεδιαστικά ανανεωμένο, μικρότερο και ελαφρύτερο, το επανασχεδιασμένο Playstation 3 δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από τον προκάτοχό του. Κυκλοφορεί, πάντως, σε δύο εκδόσεις, εν αναμονή του επερχόμενου Playstation 4.
Playstation 3 Super Slim: Το lifting μιας παιχνιδομηχανής
του Χρήστου Τζώρτζη

Οι φήμες ότι στο φετινό Tokyo Game Show 2012 η Sony θα ανακοίνωνε το Playstation 4 –ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί– παρέμειναν τελικά μόνο φήμες. Αντ' αυτού είχαμε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Playstation 3.

Το νέο Playstation 3 ή αλλιώς Playstation 3 super slim είναι στην ουσία ένα Playstation 3 που… "μπήκε" στο πλυντήριο και μάζεψε.

Σχεδιαστικά δεν διαφέρει από τον προκάτοχο του αλλά οι διαστάσεις και το βάρος είναι εμφανώς βελτιωμένα. Η Sony κατάφερε να μειώσει την κονσόλα της κατά 25% σε όγκο και κατά 20% σε βάρος. Προφανώς, οι αλλαγές των διαστάσεων έχουν προκύψει από την καλύτερη διαχείριση των υποσυστημάτων από τους μηχανικούς της Sony, διατηρώντας ωστόσο την καλή ψύξη της συσκευής, ώστε να ανταπεξέρχεται σε πολύωρο gaming.

Το Playstation 3 super slim θα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις που διαφοροποιούνται μόνο ως προς τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου. Η μια έκδοση θα έχει σκληρό δίκσο 500GB, θα κοστίζει λίγο πάνω από τα 300 ευρώ και θα περιλαμβάνει ένα από τα παιχνίδια FIFA 13 ή Uncharted 3, ενώ η δεύτερη έκδοση θα έχει αποθηκευτικό μέσο 12GB flash memory και τιμή περί τα 230 ευρώ. Και οι δύο εκδόσεις έχουν φυσικά Blu-ray, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευή (καπάκι).
 


Είναι εμφανές ότι το Playstation 3 πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του κύκλου του. Το super slim είναι ένα καλό facelift του Playstation 3, ώστε να μπορέσει η κονσόλα να "βγει" ανταγωνιστική στο ράφι, ειδικά όσο πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, οπότε και η αγορά "ζεσταίνεται". Η Sony δεν μπορεί να υπολογίζει στο super slim για να δει μεγάλη αύξηση πωλήσεων, ωστόσο σίγουρα ευελπιστεί στη διατήρηση και ίσως οριακή βελτίωση του μεριδίου αγοράς που κατέχει.

Μέσα στην εξάχρονή του πορεία, το Playstation 3 έχει πουλήσει σχεδόν 64 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, και έχει πάνω από 3.100 διαθέσιμους τίτλους παιχνιδιών. Αυτά τα νούμερα αποτυπώνουν ξεκάθαρα ότι ο αντικαταστάτης του Playstation 3 οφείλει να είναι κάτι παραπάνω από μια συσκευή "next step". Το πότε θα γίνει αυτό, μόνο η Sony και οι μηχανικοί της το γνωρίζουν. 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v