Το Hotmail της Microsoft αλλάζει!

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Microsoft αλλάζει εικόνα, και το διαδεδομένο Hotmail αντικαθίσταται από το Outlook.com, το οποίο υπόσχεται να βάλει τάξη στα spam και να σας συνδέει άμεσα με τις επαφές σας μέσω Skype. Δείτε τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Microsoft.
Το Hotmail της Microsoft αλλάζει!
Η Microsoft αποφάσισε να κάνει μια σημαντική κίνηση στην σκακιέρα των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και εγκαταλείπει το γνωστό σε όλους «Hotmail» που χρησιμοποιούσε ως brand από το 1998, αντικαθιστώντας το με το όνομα Outlook.com.

Η ανανεωμένη υπηρεσία θα βοηθά στον άμεσο διαχωρισμό των εισερχομένων email και θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις με τις επαφές τους μέσω Skype. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, η κίνηση αυτή όχι ως στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των φακέλων εισερχομένων που «ξεχειλίζουν» από μηνύματα, στην πλειοψηφία τους ανεπιθύμητα. Και να αποσπάσει μερίδιο από την πίτα του Gmail της Google, λένε οι αναλυτές της παγκόσμιας διαδικτυακής αγοράς.

Σύμφωνα με την Microsoft, η ανάγνωση των email έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις «αγγαρεία» για τους χρήστες, λόγω της αυξημένης εισροής spam μηνυμάτων. Η λύση που προτείνει η εταιρία, και προτίθεται να εφαρμόσει στη νέα μορφή του Outlook, είναι ο αυτόματος διαχωρισμός των μηνυμάτων σε διαφορετικά είδη, όπως emails από επαφές, newsletters, ειδοποιήσεις εταιριών, ειδοποιήσεις από social networks κ.α.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η σύνδεση του Outlook με άλλες υπηρεσίες στις οποίες θα μπορούσαν οι χρήστες να είναι εγγεγραμμένοι, όπως το Facebook, το Twitter, το Linkedin, η Google και σύντομα, το Skype. Η Microsoft τόνισε, επίσης, -ίσως κλείνοντας ειρωνικά το μάτι στην Google- πως δεν θα χρησιμοποιεί πληροφορίες από το περιεχόμενο των emails για να τις πουλά σε διαφημιστές.

Το νέο Outlook.com θα συνδέεται και με το Skydrive, την υπηρεσία cloud storage της Microsoft, για να μην ξεμένουν ποτέ από χώρο για τα συνημμένα τους οι χρήστες. Τέλος, το προσωπικό email του κάθε χρήστη θα γίνεται εξατομικευμένο, με φωτογραφίες φίλων, εμφάνιση των status updates και των Tweets που τον αφορούν, chat και video κλήσεις.

Προς το παρόν, η ανανεωμένη υπηρεσία προσφέρεται μόνο ως preview και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία της επίσημης μετάβασης σε αυτή. Παρότι οι χρήστες του Hotmail λαμβάνουν πρόσκληση να «αναβαθμιστούν», μπορούν για την ώρα να διατηρήσουν την υπηρεσία ως έχει. Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να διατηρήσουν την κατάληξη @hotmail, @msn ή @live.com στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, αλλά μπορούν και να προσθέσουν την καινούρια, «@outlook.com».

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v