Εφαρμογές... made in Greece για smartphones

Tο ελληνικό app development κερδίζει αργά αλλά σταθερά έδαφος και το In2life συνομιλεί με έξι Έλληνες developers εφαρμογών, για τις πρωτότυπες ιδέες τους, το… ελληνικό business plan, τις ιδιομορφίες στην «εγχώρια» αγορά και τα πλάνα εξέλιξης των εφαρμογών τους.
Εφαρμογές... made in Greece για smartphones
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε αυτόν τον τομέα δεν μπορούμε να έχουμε κανένα… παράπονο. Με το που η Apple και οι υπόλοιποι κατασκευαστές smartphones δημιούργησαν η καθεμία τα δικά τους App Stores, το ελληνικό στοιχείο δεν άργησε να εμφανιστεί και να μας βγάλει a(σ)ppροπρώσοπους. Πρωτότυπες ιδέες, που ξεκίνησαν στην αρχή δειλά δειλά αλλά με τον καιρό ολοένα και πιο τολμηρά, πήραν σάρκα και (ψηφιακά) οστά μέσα από χρηστικές εφαρμογές που σημείωσαν χιλιάδες downloads στο Ελληνικό App Store.

Έτσι, ενώ ο πρώτος cross platform apps development διαγωνισμός (Εφαρμογιάδα 2012, Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Bios) πλησιάζει αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι από την Ελληνική αγορά δεν λείπουν (ακόμα) οι φρέσκιες ιδέες, το In2life ήρθε σε επαφή με Έλληνες developers επιτυχημένων εφαρμογών και μίλησε μαζί τους για τις ιδέες πίσω από τις εφαρμογές τους, την διαφορά της εγχώριας αγοράς σε σχέση με αυτές του εξωτερικού, τη σημασία των σχολίων από τους χρήστες και τα μελλοντικά τους σχέδια για περαιτέρω εξέλιξη των ψηφιακών… παιδιών τους.

«Θέλαμε να καλύψουμε το κενό στο Internet για ένα κλαδικό site που θα αποτελούσε το κοινό ‘ψηφιακό’ σημείο επαφής μεταξύ αυτών που αγαπούν και τρώνε σουβλάκι, των καταστημάτων delivery και των προμηθευτών της συγκεκριμένης αγοράς», μου λέει ο Δημήτρης Κουνδουράκης, εμπνευστής και συνιδρυτής του Thelosouvlakia.gr, το οποίο «μετακόμισε» πρόσφατα στο App Store με μεγάλη επιτυχία. «Ξεκινήσαμε το 2010 έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε το κοινό στην προσπάθεια ανεύρεσης εφημερευόντων φαρμακείων με δυνατότητες αποτύπωσης σε χάρτες και δρομολόγηση», αναφέρει από τη πλευρά του ο Χρήστος Τεριτζής της Animapps για την «γέννηση» της εφαρμογής Farmakeia, ενώ ο Θέμος Πιπεράκης του Tsibato στέκεται στην ξαφνική «έκρηξη» του αριθμού των deal sites που οδήγησε στη δημιουργία τόσο του ομώνυμου site, όσο και της εφαρμογής.

Στην ανάγκη ύπαρξης μιας καλής εφαρμογής για ραδιόφωνο στέκεται ο Γιώργος Μπακίρης, μέλος του team που δημιούργησε αρχικά το iRadio, την πιο επιτυχημένη ελληνική εφαρμογή ραδιοφώνου στο App Store, με ελληνικούς αλλά και ξένους σταθμούς.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπαν οι άνθρωποι πίσω από τις δημοφιλείς εφαρμογές Thelosouvlaki, Farmakeia, iRadio GR, SharelockTsibato και iSouvlaki στα Υποθέματα του άρθρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v