Οι Top 10 +1 εφαρμογές του καλοκαιριού

Εντός των τειχών της πόλης; Στο νησί; Στο βουνό; Όπου και αν σας βρει αυτό το καλοκαίρι ιδού δέκα (συν μία) εφαρμογές που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν από το smartphone σας.
Οι Top 10 +1 εφαρμογές του καλοκαιριού
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πριν φύγετε για διακοπές δεν νομίζουμε πως θα… τολμήσετε να αφήσετε πίσω το smartphone σας. Οπουδήποτε και αν σας βγάλει ο δρόμος –νησί, βουνό, εξωτερικό- υπάρχουν εφαρμογές που θα κάνουν τη (καλοκαιρινή) σας ζωή ευκολότερη. Συγκεντρώσαμε έντεκα αγαπημένες μας και σας τις παρουσιάζουμε, γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν… φύγουν (αλλά και μετά) «κατεβάζουν».

iSlands

Των φρονίμων τα παιδιά, λοιπόν, πριν πεινάσουν, κατεβάζουν την εφαρμογή iSlands, που μας ενημερώνει για όλα τα δρομολόγια των πλοίων ανά λιμάνι. Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης παρατίθενται από την πιο έγκυρη εταιρία παροχής τουριστικής ύλης στην Ελλάδα, την FORTHcrs. Κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν από εδώ.

AthensBook

Επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα κάνουν καλοκαίρι εν Αθήναις,το AthensBook υπόσχεται «όλη την Αθήνα στο πιάτο σας». Ανοιχτά βενζινάδικα με την τιμή της βενζίνης για να εντοπίσετε το πιο συμφέρον, σημεία ενδιαφέροντος, προβολές κινηματογράφων, εστιατόρια, διαδραστικοί χάρτες προς δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και πληροφορίες για δρομολόγια τρένων είναι λίγα μόνο από τα features της εφαρμογής. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ. Αντίστοιχο με το Athens Book είναι και το Live Map. Επίσης δωρεάν.



Packing List

Το μόνιμο πρόβλημα του «τι να πάρω στις διακοπές», αλλά και του «^%@$%^$@ πάλι ξέχασα να πάρω την ξυριστική μηχανή ή την οδοντόβουρτσα» λύνεται με εφαρμογές όπως το Packing List. Έτοιμες προτάσεις σε λίστες για το τι θα πάρετε μαζί σας στο ταξίδι και δυνατότητα δημιουργίας της δικής σας λίστας με τα προσωπικά σας αντικείμενα για κάθε προορισμό, ώστε να μην αφήσετε τίποτα πίσω. Κατεβάστε το εδώ με 0.79€.

Google Translate

Για να μην βρεθείτε σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτή του Επιθεωρητή Clouseau όταν επισκεφτείτε χώρες του εξωτερικού (ή προσπαθήσετε να πιάσετε κουβέντα με τουρίστριες), το Google Translate μεταφράζει με ακρίβεια λέξεις και φράσεις σε 57 διαφορετικές γλώσσες χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης φωνής. Απλά πληκτρολογείτε – ή λέτε – την φράση και η μετάφρασή της εμφανίζεται στην οθόνη ή ακούγεται από το ηχείο. Κατεβάστε το δωρεάν εδώ. 



Greek Ships

Θέλετε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το πλοίο με το οποίο ταξιδεύετε εσείς ή οι φίλοι σας; Το Greek Ships σας δίνει την ακριβή τοποθεσία του πλοίου στον χάρτη, καθώς και την ταχύτητά του σε κόμβους. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξτε από την λίστα με τα 200 ferries αυτό που σας ενδια-ferrie. Κατεβάστε το δωρεάν εδώ

Πόση βενζίνη

Ιδανική εφαρμογή για όσους αποφασίσουν να κάνουν καλοκαιρινά roadtrips και θέλουν να ξέρουν πάνω κάτω πόσα χρήματα θα ξοδέψουν σε βενζίνη. Εισάγετε τις δύο διευθύνσεις, δηλώνετε τον κυβισμό του οχήματος, το είδος της διαδρομής και σας εμφανίζεται το αποτέλεσμα στους Google Maps μαζί με λεπτομέρειες όπως το κόστος, η απόσταση και ο απαιτούμενος χρόνος. Διαθέτει επίσης επιλογές για αποφυγή διοδίων, αυτοκινητόδρομων και δήλωση ενδιάμεσου σταθμού. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ

Free Wi-Fi Finder

Για τους «κολλημένους» με το Internet, η εύρεση ενός ελεύθερου wi-fi hotspot στις διακοπές μοιάζει με όαση στην έρημο του (κακού) 3g σήματος. Η εν λόγω εφαρμογή εμφανίζει τον χάρτη όλα ασύρματα δίκτυα που βρίσκονται κοντά σας – δωρεάν ή μη – σε πόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού. Παρέχει επίσης δυνατότητα αναζήτησης συγκεκριμένων περιοχών, εύρεσης με φίλτρο του τύπου των hotspots, τηλέφωνα και διευθύνσεις για το κάθε hotspot, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης των αγαπημένων σας. Κατεβάστε την δωρεάν από εδώ. 

iRadio GR

Ακούστε τους αγαπημένους σας σταθμούς στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού με την πιο δημοφιλή εφαρμογή στο ελληνικό itunes store. Το iRadio GR σας επιτρέπει να ακούτε το πρόγραμμα των 40 μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας, να ηχογραφήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή για να την ακούσετε αργότερα, να στείλετε email ή να τηλεφωνήσετε στον ραδιοφωνικό παραγωγό την ώρα που τον ακούτε και να θέσετε σε λειτουργία τον χρονοδιακόπτη για να κλείσει το ραδιόφωνο όποτε το θελήσετε. Κατεβάστε την εφαρμογή στην τιμή των 0,79 ευρώ από εδώ. 



Myfitnesspal

Αν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας και τη περίοδο των διακοπών, το My fitness pal θα σας βοηθήσει να μην… ξεφύγετε με τις θερμίδες. Έχει τεράστια βάση δεδομένων με φαγητά, γεύματα από εστιατόρια, fast food και συμπληρώματα, ενώ αν κάποια τροφή δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων του μπορείτε να την προσθέσετε εσείς, συμπληρώνοντας θερμίδες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κτλ. Έτσι, στο τέλος της ημέρας έχετε το σύνολο θερμίδων που καταναλώσατε. Επίσης, συμπληρώνοντας την φόρμα του προφίλ σας στην εφαρμογή με το βάρος, τη συχνότητα και το είδος της προπόνησής σας, το ποσοστό λίπους έχετε στο τέλος κάθε μήνα μια συνολική εικόνα της προόδου σας. Η εφαρμογή έχει το δικό της site και χρειάζεται Internet για να λειτουργήσει. Κατεβάστε την δωρεάν από εδώ



Drinkspiration

Daquiri; Sex on the beach; Mojito; Οποιοδήποτε και αν είναι το cocktail των ονείρων σας, η εφαρμογή αυτή θα σας βοηθήσει να το φτιάξετε. Διαθέτει επίσης λειτουργία η οποία προσδιορίζει το κατάλληλο ποτό με βάση τις καιρικές συνθήκες, την ώρα και την τοποθεσία που βρίσκεστε. Διαθέτει επίσης βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 400 συνταγές για cocktail. Χρησιμοποιήστε την και καταναλώστε υπεύθυνα. Είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. 

Angry birds

Εθιστικό, εθιστικό, εθιστικό. Το απόλυτο παιχνίδι για smartphones θα γίνει ο ιδανικός σας σύμμαχος στο «λιώσιμο» της παραλίας (προσοχή… στα εγκαύματα), ιδιαίτερα εκείνες τις «νεκρές» ώρες όπου δεν ανταλλάσετε σχεδόν καμία κουβέντα με τη παρέα και απολαμβάνετε τον ήλιο. Εκσφενδονίστε τα συμπαθέστατα πτηνά προς τα μισητά γουρούνια μέσα από δεκάδες πίστες και κερδίστε πόντους χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες. Κατεβάστε το παιχνίδι με κόστος 0.79€ εδώ

Επίσης…

* Όλες οι λειτουργίες του Booking σε μια εύχρηστη έκδοση του δημοφιλούς site για smartphones. Κατεβάστε την δωρεάν εδώ.
* Βρείτε και κλείστε τα φθηνότερα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω της εφαρμογής του Airtickets για smartphone και οργανώστε αποτελεσματικά το ταξίδι σας κάνοντας κράτηση σε ξενοδοχεία της αρεσκείας σας. Κατεβάστε την δωρεάν από εδώ
* Ανεβάστε τις καλοκαιρινές σας στιγμές στο Facebook με την ομώνυμη εφαρμογή ή «πειράξτε» τις φωτογραφίες σας με κάποιο από τα δεκάδες φίλτρα του Instagram και δείτε την… social πλευρά των διακοπών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v