Xperia S: Η Sony… πήρε το όπλο της

Η Sony παρουσίασε το πρώτο smartphone της που δεν περιλαμβάνει την Ericsson στο όνομά του και ποντάρει στην μεγάλη οθόνη, την διακριτική κομψότητα και την τεχνογνωσία της εταιρίας στα «μέτωπα» του gaming και της μουσικής απόδοσης.
Xperia S: Η Sony… πήρε το όπλο της
του Χρήστου Τζώρτζη

Το Xperia S είναι μια συσκευή που πρωτοπαρουσιάστηκε στη φετινή CES στο Λας Βέγκας τις πρώτες μέρες του 2012 και αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τα τέλη Μαρτίου σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο ταυτόχρονα. Πέρα από την ίδια τη συσκευή, το σημαντικό με το λανσάρισμα του Xperia S είναι ότι πρόκειται για την πρώτη συσκευή που φέρει το brand Sony και όχι Sony Ericsson. Οπότε μοιραία, σηματοδοτεί τη θέση και καθορίζει τις προθέσεις της Sony, στην κατηγορία των smartphones.

Η Sony μένει προς το παρόν πιστή στο Android, αλλά δεν θα μπορούσε να αγνοήσει δικές της επιτυχίες, που σχετίζονται με τα κινητά τηλεφωνά και προέρχονται από τη σύμπραξη της με την Ericsson.

Έτσι πέρα από ένα τυπικό smartphone με Android, το Xperia S εγγυάται τη μουσική απόδοση, την προβολή περιεχομένου βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p) στην οθόνη οπίσθιου φωτισμού LED, η οποία διαθέτει μηχανή Mobile BRAVIA, διάσταση 4,3 ίντσες και ανάλυση (720x1280). Η συσκευή διαθέτει επίσης, κάμερα στα 12 Megapixels, ενώ η πιστοποίηση PlayStation που φέρει, προσφέρει πρόσβαση σε αμέτρητα παιχνίδια στο Android Market, τα οποία έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το Sony Xperia S.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην απόδοση της συσκευής, καθώς η Sony επέλεξε τη χρήση ενός διπύρηνου επεξεργαστή στα 1,5 GHz. Ο συνδυασμός οθόνης και επεξεργαστή, εξασφαλίζουν απρόσκοπτη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος Android 2.3 (Gingerbread) της συσκευής, αλλά και δυνατότητα αναβάθμισης της σε Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Εκτός από τα συνήθη χαρακτηριστικά ενσύρματης (USB) και ασύρματης (Wi-Fi, HSPA/HSUPA, Bluetooth) συνδεσιμότητας ενός smartphone, το Sony Xperia S διαθέτει επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης με την τηλεόραση, ασύρματα μέσω DLNA ή ενσύρματα μέσω HDMI.



Κρίνοντας προς το παρόν από τα δεδομένα και όχι από ιδία επαφή με τη συσκευή, θα λέγαμε ότι είναι αντιληπτό πως η Sony επιδιώκει να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στα smartphones, επιλέγοντας να διατηρήσει τα ποιοτικά στάνταρτ και παράλληλα εξοπλίζοντας τις συσκευές της με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτό προστίθεται η αισθητική και το design. Αν θέλαμε να βάλουμε ένα τίτλο στην αισθητική του Sony Xperia S τότε αυτός θα ήταν "διακριτική ομορφιά". Η Sony αποφεύγει το υψηλό ρίσκο στο σχεδιασμό της συσκευής, αλλά καταφέρνει να συμπεριληφθεί το Xperia S στις κομψές συσκευές, κάτι όχι και τόσο εύκολο με μια οθόνη τέτοιας διάστασης. Η συσκευή θα διατίθεται σε λευκό και μαύρο και μένει να δούμε αν η τιμή καταφέρει να την κάνει ελκυστική και όχι έναν ακόμη ευσεβή πόθο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v