Nokia Lumia 800: «Τίμιο» smartphone με υπογραφή Microsoft

Ο καρπός της συνεργασίας Microsoft και Nokia αποτελεί μια τίμια λύση στον χώρο των smartphones, που προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγοραστών - και το καταφέρνει.
Nokia Lumia 800: «Τίμιο» smartphone με υπογραφή Microsoft
του Χρήστου Τζώρτζη

Η ανακοίνωση της συνεργασίας Microsoft και Nokia, πριν από μερικούς μήνες, προξένησε σωρεία αποριών και ερωτημάτων για το πώς θα "προχωρήσει' και κυρίως κατά πόσο θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των smartphones. Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης.

Πρώτοι εκφραστές της συνεργασίας, είναι δυο smartphones της Nokia (Lumia 800 και Lumia 710), τα οποία τρέχουν Windows Phone. Οι μηχανικοί λογισμικού της Microsoft συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς και σχεδιαστές της Nokia ώστε να βγουν στην παραγωγή οι δυο αυτές συσκευές. Όσο αφορά το Lumia 800 η Nokia το τοποθετεί στην κορυφή του product line που διαθέτει.

Εξωτερικά η συσκευή δείχνει λιτή και απλή και το πίσω χρωματιστό κάλυμμα (μαύρο, γαλάζιο ή ματζέντα) της αποδίδει έναν αρκετά μοντέρνο χαρακτήρα. Η Nokia έχει "προικίσει" τη συσκευή με οθόνη τεχνολογίας ClearBlack AMOLED διάστασης 3,7 ίντσες και ανάλυσης 800x480 pixels, ενώ στο εσωτερικό της φιλοξενεί επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,4 GHz και ξεχωριστό chip επεξεργασίας γραφικών.

Εισαγωγή στο νέο Lumia:



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης γίνονται αντιληπτά στο μάτι του χρήστη και την χρήση δια της αφής, ενώ χάρη στον επεξεργαστή που διαθέτει, το Lumia 800 ανταπεξέρχεται πλήρως στα Windows Phone 7.5, και "τρέχει" άνετα τον Internet Explorer 9, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάτοχος της συσκευής, αποκτά επιπλέον δυνατότητες στο σερφαρισμά ή στη συμμετοχή του σε διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ).

Η λειτουργία χαρτών του νέου Lumia:



Πέρα όμως από τον Internet Explorer 9, το Nokia Lumia 800 σας εξασφαλίζει πλήρη συμβατότητα σε αρχεία του Microsoft Office, που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα να ανοίξετε αρχεία Word, Excel και PowerPoint ή να δείτε το mail σας. O εμπλουτισμός της συσκευής με επιπλέον εφαρμογές μπορεί να γίνει από το Windows Phone Marketplace, ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί η εφαρμογή πλοήγησης της συσκευής, η οποία είναι από τις πιο αξιόλογες και αξιόπιστες στην κατηγορίας της.

Στο χρωματιστό πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται η κάμερα του Nokia Lumia 800, ανάλυσης 8 Megapixels, με φακούς Carl Zeiss και LED φλας, η οποία εκτός από εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες υποστηρίζει και λήψη βίντεο 720p στα 30 FPS.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Nokia το κόστος του Lumia 800 θα είναι περίπου στα 420 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
 
Παιχνίδια και marketplace:



Αν συνυπολογίσουμε, σχεδιασμό, επιδόσεις, εξοπλισμό, ποιότητα κατασκευής, εφαρμογές και τιμή, τότε το Lumia 800 δείχνει να προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερο το χαρακτήρα της "τίμιας λύσης" παρά το χαρακτήρα της "συσκευής εντυπωσιασμού".

Προσωπικά θεωρώ ότι στην παρούσα φάση, σκοπός της Nokia και της Microsoft είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγοραστών smartphone και αυτό θα επιτευχθεί αν αυτός που θα επιλέξει τελικά ένα smartphone Nokia με Windows Phone αισθανθεί ότι η συσκευή "αξίζει" τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v